Yerin Kulağı: Patti Smith'ten deneysel, yeni bir albüm

Patti Smith'le Soundwalk Collective ortaklığının üçüncü ürünü de yayınlandı. Mummer Love içinde Arapça müzikten ezan sesine kadar birçok şey barındıran deneysel bir albüm. Metal tarihinin en özel karakterlerinden biri olan Ozzy'den yeni bir tekli geldi. Prince'in bugüne kadar hiç duyulmamış bir şarkısı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı'nda bu hafta yeni teklileriyle Ozzy Osbourne ve Prince, yeni albümleriyle Soundwalk Collective & Patti Smith ve Mount Eerie var.

Soundwalk Collective & Patti Smith

2016 yılında Killer Road ile başlayan ve The Peyote Dance ile devam eden Soundwalk Collective ve Patti Smith işbirliğinde üçüncü albüm de çıktı. 51 dakika süren 8 şarkıdan oluşan Mummer Love, söz konusu ortaklıktan çıkan diğer albümler gibi oldukça deneysel bir çalışma. İçerisinde 10 dakika boyunca ezan okunan ve piyano dokunuşları içeren "La Maison De Rimbaud" isimli bir şarkı da yer alıyor.

Philip Glass, Sufi Group of Sheikh Ibrahim, Mulatu Astatke gibi ünlü müzisyenlerin de yer aldığı albüm, dinleyicilere sıradışı bir 50 dakika yaşatacağa benziyor.

Ozzy Osbourne

Müzik tarihinin en karakteristik seslerinden ve sansasyonel kişiliklerinden biri olan Ozzy Osbourne yeni bir tekli çıkardı. 70 yaşındaki İngiliz müzisyen, Under the Graveyard isimli teklisiyle gelecek yıl çıkaracağı albümü Ordinary Man'den bir tadımlık sundu.

50 yılı aşan müzik kariyeri bulunan Osbourne, Black Sabbath grubunun dışında çıkardığı solo albümleriyle de büyük başarı yakalamış ve kendini kanıtlamış sanatçılardan biri. Ozzy'nin yeni şarkısı birkaç gün içerisinde milyon kez dinlenmeyi başardı.

Mount Eerie

Müzisyen ve söz yazarı Phil Elverum'un müzikal projelerinden biri olan Mount Eerie'nin Lost Wisdom Pt. 2 adlı albümü yayınlandı. Elverum Lost Wisdom'ın ilkini 11 yıl önce Julie Doiron'la birlikte çıkarmıştı. İkili, 11 yıl sonra tekrar bir araya gelerek 8 şarkıdan oluşan ve 31 dakika süren yeni bir albüme imza attı.

Prince

Dünyanın en iyi ve başarılı müzisyenlerinden biri kabul edilen ve 2016 yılında hayatını kaybeden Prince'in hiç yayınlanmayan bir şarkısı ortaya çıktı. Prince'in 1982 yılında evinde kaydettiği ve sadece müzisyenin arkadaşları tarafından bilinen Don’t Fool Him Ya isimli şarkı, tüm dijital müzik platformlarında dinlemeye sunuldu.