Katadrom Art Colony açılışını Yavuz Özkan’ı anarak yapacak

Katadrom Art Colony, 30 Kasım'da açılıyor. Açılış, Özkan anısına düzenlenen sergiyle yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazırlıkları Eskişehir’de süren ve özellikle sinema sanatçıları için sanatçı rezidansı, proje geliştirme ve eğitim merkezi olarak planlanan Katadrom Art Colony, 30 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek bir etkinlikle resmi açılış yapacak. Katadrom Art Colony binasının açılışı, geçtiğimiz Mayıs ayında kaybettiğimiz yönetmen, yazar ve yapımcı Yavuz Özkan anısına düzenlenecek bir sergiyle yapılacak. Sergide Özkan’ın filmlerine ait afişler, çalışma notları, storyboard, maket ve film aksesuarları ve Özkan'ın gazetecilik ve dergicilik yaptığı dönemlerdeki çalışmaları yer alacak.

30 Kasım'da yapılacak açılışın ardından bir hafta daha Katadrom Art Colony’nin binasında kalacak olan Yavuz Özkan Sergisi, daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin sergi salonunda daha geniş bir kitle ile buluşacak.

Katadrom Art Colony’nin açılış haftası için serginin yanında planladığı bir diğer etkinlik ise, Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek olan 4 gün gün sürecek Eskişehir Sinema Festivali. Festivalde, Yavuz Özkan’ın klasikleşmiş filmleri ile son dönem Türkiye sinemasının ödüllü bazı filmleri ve Changing Perspectives kısa film seçkisi yer alacak.  Film gösterimleri, Art Colony, Zübeyde Hanım ve Özdilek Kültür Merkezlerinin sinema salonlarında gerçekleştirilecek.

Katadrom Art Colony hakkında bilgi almak için; www.katadromartcolony.com