Ayfer Karakaya Stump TÜYAP'ta

Ayfer Karakaya Stump 8 Kasım Cuma günü TÜYAP'ta olacak. Söyleşi 14:15'te başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doç. Dr. Ayfer Karakaya Stump 8 Kasım'da TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda “Vefailik, Bektaşilik, Kızılbaşlık” üzerine konuşacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın düzenlediği Vefailik, Bektaşilik, Kızılbaşlık" söyleşisi 8  Kasım Cuma günü 14.15 - 15.00 saatlerinde Heybeliada Salonu'nda gerçekleşecek.

AYFER KARAKAYA STUMP KİMDİR?

İstanbul (Erkek) Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu. Amerika’da Ohio State Üniversitesi’nde İslam/Osmanlı tarihi alanında yüksek lisans yaptı. Doktora derecesini, Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları/Tarih ortak programından, “Sultanın Tebaası, Şahın Talipleri: Osmanlı Anadolusu’nda Kızılbaş Topluluklarının Oluşumu ve Değişimi” başlıklı teziyle aldı. Cornell Üniversitesi’nde sürdürdüğü iki yıllık doktora-sonrası çalışmayı takiben, 2011 yılında William and Mary Üniversitesi Tarih Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Halen aynı üniversitede Ortadoğu, İslam ve Osmanlı tarihi dersleri vermektedir. Araştırma alanları arasında, Anadolu’nun sosyo-kültürel tarihi, Osmanlı-Safevi ilişkileri ve sınır bölgeleri, Sufizm ve tarikatların sosyal tarihi, muhalif dinî akımlar, Alevi-Bektaşi toplulukları ve kadın ve toplumsal cinsiyet tarihi vardır. Son yıllarda çeşitli dergi ve gazetelerde yazı ve söyleşileri de yayımlanmıştır.

Ayfer Karakaya-Stump: Fuat Köprülü’nün ‘Alevilik göçebelere özgüdür’ miti ampirik bilgilerle ters düşüyorAyfer Karakaya-Stump: Fuat Köprülü’nün ‘Alevilik göçebelere özgüdür’ miti ampirik bilgilerle ters düşüyor

Sessizce değişen bir paradigma: Alevi tarihyazımıSessizce değişen bir paradigma: Alevi tarihyazımı