Kayyım ‘Pirtukbês’i garaja çekti

Erciş Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, kütüphaneye çevrilen otobüsü garaja çektirdi. Otobüsün üzerindeki Kürt şair ve edebiyatçıların fotoğrafları da söküldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da 22 Ekim'de tutuklanan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin yerine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, HDP'li belediye yönetimi tarafından kütüphaneye dönüştürülen ve “Pirtukbês” (Kitap Otobüsü) adı verilen, üzerinde Kürt şair ve edebiyatçının fotoğraflarının yer aldığı otobüsü ilçe merkezinden aldırdı. Otobüs, üzerindeki fotoğraflar da sökülerek belediye garajına çekildi.

Hurdaya ayrılan otobüsler arasından çekilen otobüsün dönüştürülmesiyle hazırlanan "Pirtukbês", Ehmdê Xanê, Yaşar Kemal, Musa Anter (Apê Musa), Ahmed Arif, Celadet Elî Bedirxan, Mehmed Uzun ve Cigerxwin gibi Kürt edebiyatçıların fotoğraflarıyla doldurulmuştu. Yoğun ilgi gören kütüphane, ilçenin çeşitli noktalarında bekletiliyordu. Özellikle gençlere hizmet veren kütüphanede zaman zaman bağlama, erbane ve gitar dersleri de veriliyordu. (MA)