Yeni Bir Söylem Eğitmen Eğitimi 5 Aralık'ta başlıyor

"Yeni Bir Söylem ve Diyaloğa Doğru" projesi; 5-8 Aralık tarihlerinde İstanbul’da bir eğitim düzenleyecek. Eğitime katılmak için başvurular 3 Kasım'da sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de bir arada yaşama imkanını güçlendirmek için kamu, sivil toplum ve medya sektörleri arasındaki işbirliğini arttırarak, Suriyeli mültecilere yönelik ayrımcılığı ve ayrımcı söylemleri sorgulamayı ve farklılıklara saygılı yeni bir dil ve söylemi desteklemeyi amaçlayan "Yeni Bir Söylem ve Diyaloğa Doğru" projesi; 5-8 Aralık tarihlerinde İstanbul’da ‘Bir Arada Yaşam için Yeni Bir Söylem Eğitmen Eğitimi’ başlıklı bir eğitim düzenliyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilerek, Hrant Dink Vakfı’nın yürütücülüğünde, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Hayata Destek Derneği ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında yürütülen projenin eğitmen eğitim programı; insan hakları ilke ve değerleri, ayrımcılık ve ayrımcılıkla mücadele yöntemleri, göç farkındalığı, mülteci hakları, ilkeli habercilik, nefret söylemi ve alternatif söylem konularını içeren oturumların yanı sıra eleştirel düşünme, aktif dinleme ve iletişim, sunum teknikleri gibi katılımcıların eğitmenlik becerisi edinmelerini hedefleyen oturumlardan oluşuyor.

Başvuru koşullarına projenin websitesinde yer alan başvuru çağrısından veya ekte yer alan bilgilendirme metninden ulaşılabilir. Başvurular 3 Kasım Pazar günü sona erecek.

.