Altın Portakal’da ‘öze dönüş’: Ulusal Yarışma ödülleri veriliyor

Ulusal Yarışma ödülü iki yıl aradan sonra yeniden Antalya'da: Ödülleri Saylak ve Pirselimoğlu alacak.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - 56. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali panel, film gösterimleri ve söyleşilerle devam ediyor. 26 Ekim’de başlayan festivalin bugünkü programında, tartışmalara neden olan ve sinemacıların boykotuyla sonuçlanan Ulusal Yarışma iki yılın ardından yeniden festivale döndü.

Yönetmen Kaan Müjdeci ve bir grup sinemacının Altın Portakal’a alternatif olarak İstanbul’da gerçekleştirdiği festivalde 54. ve 55. Ulusal Yarışma’da ödüle layık görülen filmler bu kez ödüllerini Antalya’da alacak.

SANSÜR TARTIŞMALARININ ARDINDAN YARIŞMA FESTİVALDEN ÇIKARILMIŞTI

İlki 1964’te düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye sinemasının en önemli buluşma noktalarından biri olarak sinemaseverlerin yakından takip ettiği bir festival olma özelliği taşıyor. Festivalde son yıllarda yaşanan sansür krizi sinema camiasının boykotuyla karşılaşmış ve sürecin sonunda Ulusal Yarışma, 2014 yılında Reyan Tuvi’nin Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek belgeselinin yarışma programından çıkartılmasının ardından yaşanan tartışmalarla festival programından kaldırılmıştı.

FESTİVAL ÖZÜNE DÖNÜYOR!

Bu yıl 56. Kez gerçekleşen ve kendisine ‘Öze Dönüş’ sloganını seçen festivalde geçtiğimiz iki yılda verilmeyen Ulusal Yarışma ödülleri sahiplerine takdim edilecek. Yönetmen Kaan Müjdeci’nin geçtiğimiz yıllarda festivale alternatif olarak İstanbul’da düzenlediği 54. Ulusal Yarışma’da En İyi Film Ödülü’nü, 'Daha' ile Onur Saylak, 55. Ulusal Yarışma Ödülü’nü ise, 'Yol Kenarı' ile Tayfun Pirselimoğlu kazanmıştı.

Ödül töreni bugün saat 18.00’da gerçekleşecek. (DUVAR)