Dali’nin resmi 32 saniyede çalındı!

Dali'nin 20 bin dolar değerindeki tablosu 32 saniyede çalındı. Hırsızlar henüz yakalanamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - San Fransisco’da Dennis Rae Fine Art Gallery vitrininde duran Dali’ye ait baskıresim bir dakikadan kısa sürede çalındı.

Hyperallergic'in aktardığına göre, Pazar günü San Fransisco’daki Dennis Rae Fine Art Gallery’ye gelen hırsızlardan biri, galeri görevlisini oyalarken diğeri vitrindeki baskıresmi 32 saniyede çalıp kaçtı. Galeri sahipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından hırsızı tespit ettiler ancak hırsız henüz bulunamadı.

Galerinin verdiği bilgiye göre 50x66 cm büyüklükteki “Yanan Zürafa” (1966-1967) 20 bin dolar değerinde ve Dali’nin Picasso’dan esinlenerek çalıştığı serilerden biri. ABC7 News’a açıklama yapan galeri direktörü Angela Kellett, “Aniden galeriye girdiler. İçlerinden biri, galeri çalışanımızı oyalarken diğeri vitrinde duran resmi alıp kaçtı” diyerek, olayın müdahale edemeyecekleri bir hızda gerçekleştiğini söyledi.

Resmin e-bay gibi online bir siteden satılmasının mümkün olmayacağını belirten Kellett, “İnsanlar internette bu resmi görünce anlayacaktır. Çalınan baskıresmin boyutunu ve hangi numaraya sahip olduğunu biliyoruz” dedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre mavi bir tişört giyen ve beyzbol şapkası takmış olan hırsız henüz yakalanamadı. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)