Karikatürist Süleyman Yıldız vefat etti

Gırgır dergisi çizerlerinden Süleyman Yıldız hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karikatürist Süleyman Yıldız vefat etti. Yıldız için bugün İstanbul'daki Kuştepe Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenecek.

Kapanan Gırgır dergisinin çizerlerinden Yıldız, derginin yazı işleri müdürlüğünü de yapmıştı. Yıldız'ın ölüm haberinin ardından sosyal medyada taziye mesajları paylaşıldı.

Karikatürist Tuncay Akgün, paylaşımında "80’ler efsanevi GırGır’ında yazı işleri müdürümüz, Kült dergi Anti-Medya dergisinin yaratıcısı, dostumuz, arkadaşımız Süleyman Yıldız’ı kaybetmişiz. Hayatın bütün tersliklerine rağmen son gününe kadar muhalif, mücadeleci ve bir o kadar da zarif arkadaşım. Çok üzgünüm" ifadelerine yer verdi.

ARSAN: SÜLEYMAN YILDIZ TÜRKİYE'NİN İLK MEDYA ELEŞTİRİ DERGİSİNİ YAYIMLADI

Mizah yazarı Vedat Özdemiroğlu da "Kara Haber: Efsane Gırgır dergisinin yazı işleri müdürü, usta mizahçı, esprili, Antimedya dergisini yıllarca çıkaran Süleyman Yıldız, hayata veda ederek aramızdan ayrıldı. Uğurlar olsun Süleyman Abi, vicdanını, zekanı halk yararına kullanan bir halk çocuğu olarak bitirdin ömrünü" şeklinde paylaşım yaptı.

Akademisyen Esra Arsan ise Süleyman Yıldız'ın çıkardığı "Antimedya" dergisinin Türkiye'deki ilk medya eleştiri dergisi olduğunu hatırlattı.

Arsan, "Süleyman Yıldız'ın bir başka özelliği daha var: o, Türkiye'de ilk medya eleştirisi dergisi olan 'Antimedya'yı kağıda basılı olarak yayımlayan, dağıtan, hatta o zehir zemberek dergiyi zamanında Aydın Doğan'a bile satan kişi. Antimedya bir ilkti ve bunu Süleyman Yıldız yaratmıştı" dedi. (HABER MERKEZİ)