İzmir'de Aleviler ve sosyalistler sempozyumu

Aleviler ve sosyalistler arasındaki bağlar İzmir'de tartışılacak. Etkinlik 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği ve Munzur Akademi Kültür Sanat ve Turizm Derneği, "Aleviler ve Sosyalistler, Sosyalistler ve Aleviler - Kendisinin Ötekisi, Ötekinin Kendisi" başlığı ile bir sempozyum düzenliyor. Etkinlik 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir Narlıdere'de bulunan Cemevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya koordinatörlüğünde düzenlenecek sempozyumda, son yıllarda bazı kısımlar tarafından sosyalizm karşıtlığı kullanılarak Alevi hareketinin ve örgütlenmesinin iktidara eklemlenmeye çalışılmasına karşı, tarih içinde gelişen Aleviler ve sosyalistler arasındaki ilişki tartışılacak.

Sempozyumda Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz, eski milletvekili Hüseyin Aygün, gazeteci Necdet Saraç, Prof. Dr. Şükrü Aslan, Dr. Cemal Salman, Dr. Mehmet Ertan, yazar ve gazeteci Kelime Ata, Halkların Demokratik Partisi'nden Ali Kenanoğlu, Sosyalist Yeniden Kuruluş Parti'den Canan Yüce, Emek Partisi'nden İhsan Çaralan, Ercan Geçmez (HBVAKV Genel Başkanı), Gani Kaplan (PSAKD Genel Başkanı), Doğan Demir (AKD Genel Başkanı), Hüseyin Güzelgül (ABF Genel Başkanı), gazeteci ve yazar Erdoğan Aydın, yazar İbrahim Bahadır, yazar Rıza Aydın, Öğr. Gör. Seçil Arslan ve Doktorant Menekşe Aykan'ın katılacağı oturumlar düzenlenecek. (HABER MERKEZİ)