Yerin Kulağı: Tamamen kadınların yarattığı albüm

İkiz kardeşler Tegan ve Sara, her aşamasında tamamen kadınların yer aldığı albümleri ‘Hey, I’m Just Like You’yu yayınladı. Progresif rock efsanesi Eloy yeni albümünü çıkardı. Sturgill Simpson, anime filmi için yaptığı müzikleri piyasaya sürdü. Yeni çıkan müzikleri derledik.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı’ndan bu hafta Eloy, Tegan & Sara ve Sturgill Simpson var. Tüm müzisyenler dinleyicilerinin karşısına albüm formatıyla çıktı.

Tegan and Sara

Kanadalı ikiz kardeşler Tegan ve Sara, lisede yazdıkları şarkılarını besteleyerek yarattıkları yeni albümlerini yayınladı. Grubun Hey, I’m Just Like You adını taşıyan 9. Stüdyo albümü 38 dakika süren 12 şarkıdan oluşuyor.

Albümün prodüksiyonundan enstrümanlarına, ses mühendisliğinden kapak tasarımına kadar her şey tamamen kadınlar tarafından oluşturuldu. İkizlerin Sira Music etiketiyle yayınlanan yeni albümü tüm dijital platformlardan dinlenebiliyor.

Eloy

Alman progresif rock grubu Eloy, yıllardır uğraştığı konsept albümünün ikinci bölümünü yayınladı. 1977’de yayınladığı Ocean adlı albümüyle dünya çapında üne kavuşan ve Pink Floyd, Yes gibi gruplarla karşılaştırılan Eloy, The Vision, the Sword and the Pyre Pt. 2’yi yayınladı. Aynı adı taşıyan ilk albüm 2017 yılında yayınlamıştı.

Eloy’un 15. stüdyo albümü olan yeni albümü 52 dakika süren 13 şarkıdan oluşuyor.

Sturgill Simpson

Oyuncu ve müzisyen Sturgill Simpson, kendisinin yarattığı ve Netlifx’te yayınlanan ‘Sound and Fury’ adlı anime film için aynı adlı bir albüm yaptı. Simpson albümde ve animede manga sanatçısı Takashi Okazaki ve film yapımcısı Junpei Mizusaki ile çalıştı. Simpson’ın dördüncü albümü olan ve 41 dakikalık süren albüm, filme uyumlu ve birbirinden farklı 10 şarkıdan oluşuyor.