Yerin Kulağı: Vivian Girls geri döndü!

Beş yıllık aranın ardından bir araya gelen Vivian Girls, yeni albümüyle eski günlerine dönüş sinyallerini verdi. Lonely Robot, M83 ve Tides from Nebula da yeni albümlerini piyasaya sürdü. Yeni çıkan müzikleri Yerin Kulağı’nda derledik.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı’ndan bu hafta yeni albümleriyle Vivian Girls, Lonely Robot, Egor Lappo, Tides from Nebula ve M83 var.

Vivian Girls

2014’te dağılarak dinleyicilerini üzen Brooklyn çıkışlı Vivian Girls, yeni albümleri için kısmen de olsa birleşmişti. Grup üyelerinden Katy Goodman, Ali Koehler ve Cassie Ramone bir araya geldikten sonra ilk albümlerini piyasaya sürdü: Memory.

Albümden önce üç adet tekli yayınlayan grup, eski günlerini aratmayan bir albümle dinleyicileriyle buluştu. Memory 33 dakika süren 12 şarkıdan oluşuyor. Grup, albümle aynı ismi taşıyan şarkılarına çektiği video klibi de internetten izlemeye açtı.

Lonely Robot

Kino ve It Bites gruplarında gitaristlik yapan John Christian Mitchell’in solo projesi Lonely Robot’un son albümü Under Stars çıktı. InsideOutMusic etiketiyle dinleyiciye sunulan albüm 68 dakika süren 14 şarkıdan oluşuyor.

Albümdeki tüm vokalleri, gitarları, klavyeleri kendi çalan, tüm besteleri ve bas partisyonlarını kendi yazan ve albümün prodüktörlüğünü de üstlenen John Mitchell, albümün bazı şarkılarında bas gitarda Steve Vantsis’ten yardım aldı. Davullar ise Craig Blundell tarafından çalındı.

M83

Synth-pop’un dünyaca ünlü isimlerinden M83, yeni albümünü yayınladı. 56 dakikalık DSVII, 15 şarkıdan oluşuyor. Albümden Feelings için de bir video klip yayınlandı.

Tides from Nebula

Polonyalı post-rock grubu Tides from Nebula, yeni albümü From Voodoo to Zen’i piyasaya sürdü. 2008’de Varşova’da kurulan grubun 5. stüdyo albümü 45 dakika süren 7 şarkıdan oluşuyor.

Egor Lappo

Rus müzisyen Egor Lappo ikinci albümünü çıkardı. 45 dakika süren ve 8 şarkıdan oluşan Azimuth, Lappo’nun kimi zaman yumuşat geçişlere yer verdiği progresif metal albümü olarak diskografisinde yer aldı.