Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri Yeni Zelanda'da başlıyor

Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimleri Yeni Zelanda'da başlıyor. J.R.R Tolkien'in romanından uyarlanan Yüzüklerin Efendisi filmleri de Yeni Zelanda'da çekilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki yıl önce Yüzüklerin Efendisi'nin küresel televizyon haklarını satın alan Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimlerine önümüzdeki aylarda Yeni Zelanda'da başlanacağını açıkladı. Dizi en az bir milyar dolarlık bütçesiyle bugüne kadar yapılmış en pahalı yapımlardan biri olacak.

Amazon, dizinin Yeni Zelanda'da çekilmesi konusunda "Orta Dünya'daki İkinci Çağ'ın güzelliğini yansıtacak mekanları ararken el değmemiş eşsiz sahilleri, ormanları ve dağları olan bir yere ihtiyacımız olduğunu biliyorduk" ifadelerini kullanırken Yeni Zelanda Ekonomi Bakanı Phil Twyford'da yeni projenin filmlerde olduğu gibi  istihdam ve yabancı yatırım dahil ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Ön yapım aşaması Auckland'da başlayan dizi Orta Dünya'da Üçüncü Çağ'daki Yüzük Kardeşliği'nin öncesini anlatan öyküsüyle İkinci Çağ'da geçecek. (BBC Türkçe)