Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü'nün sahipleri belirlendi

Tiyatro Teşvik Ödülü'nü üç tiyatro paylaştı: D22, Bam İstanbul ve Tiyatro BeReZe.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), kültür ve sanatın gelişimi ve bu alandaki nitelikli üretimin desteklenmesi adına farklı disiplinlerde sunduğu ödüllere geçtiğimiz sene eklediği Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün 2019 yılı sahipleri belli oldu. 2019 Yılı Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nü üç tiyatro ekibi paylaştı.

Mert Fırat, Tilbe Saran, Seçkin Selvi, Leman Yılmaz, Selçuk Yöntem ve Görgün Taner’in başkanlık ettiği kurul bu yıl 8 topluluğa proje başvurusunda bulunması için çağrı yapmıştı. Topluluklar arasından Tiyatro D22, Bam İstanbul ve Tiyatro BeReZe 2019 yılı Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Seçici Kurul; Tiyatro D22’nin Julius Caesar, Bam İstanbul’un *Izdırap Korosu ve Tiyatro BeReZe’nin AN-SIZI-N isimli projelerini destekleme kararı aldı.

İKSV, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü aracılığıyla, genç tiyatro topluluklarını ve sahne sanatları alanında üretim yapan sanatçıları destekleyerek, Türkiye’de bu alanda yeni ve nitelikli yapımların gerçekleşmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.