Devrim Erbil'den '60 Yıl 60 Eser' sergisi

Devrim Erbil'in "60 Yıl 60 Eser" sergisi Muğla'da açıldı. Sergi 16 Ekim'e kadar açık kalacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ressam Devrim Erbil'in "60 Yıl 60 Eser" adlı sergisi Muğla'nın Bodrum ilçesinde açıldı. Farklı teknikler ve malzemeler kullanılarak yapılan "Şiirsel Soyutlama/İkili Bakış" başlıkları altındaki eserler, Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

Sanatçı Erbil, 83'üncü yaşına girdiği günde açılan sergide kendisi için hazırlanan pastayı keserek doğum gününü kutlarken; "Bu serginin anlamı, 60 yılın tarafımdan seçilmiş, kendi koleksiyonumdaki eserlerden bir seçkinin sunulmasıdır. Bu sergide değişik teknikler var. Değişik malzemelerle, değişik anlatım boyutlarına ulaşmamı gösteren özgün baskı, marküteri, seramik, metal baskılar, vitraylar hepsinden burada örnekler var" dedi.

Erbil, sergide olmasını istediği başka eserlerin ise yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda, müzelerde bulunduğunu, ileride daha büyük bir sergi için bu eserleri toplayabileceğini belirtti.

'1959'DAN BERİDİR SANATIN İÇİNDEYİM'

Erbil açıklamasının devamında, "1959 akademiden mezun olduğum yıldır. O yıldan bugüne kadar sanatın içindeyim. Belki o yıldan öncesinde de sergiler açtım. Ama bir meslek insanı olarak mesleğe duyduğum saygı nedeniyle 60 yılın başlangıcını mezun olduğum tarihten itibaren aldım" ifadelerini kullandı.

Sergi, 16 Ekim'e kadar 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık. (MUĞLA/AA)