Arjen Arî’nin tüm eserleri bir arada

Modern Kürt şiirinin önemli şairlerinden Arjen Arî'nin eserleri bir arada: Yayınevi Weşanên Sor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - 2012 yılında henüz 56 yaşında iken yakalandığı kanser hastalığı sonucu aramızdan ayrılan şair Arjen Arî ardında birçok değerli eser bıraktı. Dokuz şiir dosyası bulunan şairin eserleri şimdiye dek 2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Evrensel Basım Yayın dahil olmak üzere farklı birkaç yayınevi tarafından basıldı. Modern Kürt edebiyatının en önemli şairlerinden olan Arjen Arî’nin tüm eserleri ilk kez bir set olarak Weşanên Sor (Sor Yayınları) tarafından yayınlandı.

Set “Şêrgele”, “Ev Çiya Rûspî ne”, “Ramûsan Min Veşartin Li Geliyekî”, “Eroûtîka”, “Çil Çarîn”, “Efendîno”, “Destana Kawa û Azhî Dehaq”, “Heftê û Du Nefî” ve “Şi’îr û Sînor” isimli kitaplardan oluşuyor. Eser ilk kez 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak 7. TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucunun karşısına çıkacak.

Arjen Arî şiir setini ilk kez kendilerinin yayına hazırladığını, bundan dolayı da onur duyduklarını belirten Weşanên Sor temsilcisi ve setin editörlerinden Reşo Ronahî, Arjen Arî’nin “Yağ ey kar/ Diren ey tomurcuk/ Sen buralısın, ben buralı!” dizelerine atıfta bulunarak “Arjen Arî şiiriyle bir direniş kalesidir. Biz de bu direniş mirasına sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Adına şiir yarışması düzenliyorduk, şimdi de kitaplarını bir arada yayına hazırladık” dedi. 7. TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitapların okuyucuyla buluşacağını belirten Ronahî, “Biri adına düzenlediğimiz şiir yarışmasının ödül töreni, biri de Arjen Arî şiirini konuşacağımız panel olmak üzere şairin anısına iki etkinliğimiz olacak 5 Ekim tarihindeki fuarda. Tüm okurları bekleriz” çağrısında bulundu.

Arjen Arî’nin kardeşi Necla Arî ise “Arjen Arî henüz hayatta iken kitaplarını Evrensel Basım Yayın çatısı altında toplamak istiyordu. İsteği yerine gelmiş oldu” dedi.

Fuarın dışında şairin kitapları yakın zamanda kitapçılarda yerini alacak. Ayrıca kitaplara ulaşmak isteyenler Weşanên Sor’un sosyal medya hesaplarından veya yayınevine telefonla ulaşarak sipariş verebilir. Yayınevinden sipariş vermek isteyenler EOS İletişim Yayıncılık’ın 02164492541 numaralı telefonuna ulaşabilir. (DUVAR)