Süleyman Turan son yolculuğuna uğurlandı

Süleyman Turan son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3 gün önce Kadıköy'de evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybeden Süleyman Turan için Üsküdar Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Gürsel Tekin, Berhan Şimşek, Ediz Hun, Menderes Samancılar, Kerem Alışık, Hülya Koçyiğit, Serdar Gökhan, İlyas Salman, Mustafa Alabora, Orhan Gencebay, Nuri Alço gibi isimler katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu cenazede, “Hepimiz adına büyük bir kayıp. Biz düşüncelerini, yaptıklarını bundan sonra topluma anlatarak ve hatırlatarak fiziksel olarak olarak eksikliğini kapatmaya çalışacağız. Işıklar içinde uyusun” dedi.

'TÜRK SİNEMASININ BAŞI SAĞ OLSUN'

Nuri Alço Turan için, “Festivallerde hepimizin güneşiydi, gelse de biran evvel eskilere dönsek, yad etsek derdik. Onları canla başla dinlemek çok güzeldi, Allah toprağını bol etsin. Türk sinemasının başı sağ olsun” dedi. Kadir İnanır da Turan ile ilgili “Asıl olan bu dünyadan giderken arkanızda büyük bir saygınlık, sevgi, ilgi ve büyük işler bırakmış olarak gitmek. Bence hayatın anlamı bu, yoksa 'nasıl olsa ben de öleceğim' deyip yaşadığı dünyanın gerçeklerinden duyarsız kalarak, hiçbir konuyla ilgilenmeden sadece kendini düşünerek özellikle iyi insan ve daha önemlisi sanatçı kimliğine kavuşmanız mümkün değil. Toplumun yaşadığı acıları yürekten paylaşmadıkça asla saygın olarak bu dünyadan gidemezsiniz” diye konuştu.

Turan, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. (İSTANBUL/AA)

Süleyman Turan vefat ettiSüleyman Turan vefat etti

Süleyman Turan kimdir?Süleyman Turan kimdir?