Susamam'daki rapçi Mirac HDP tweet'ini sildi

Rapçi Mirac, Susamam'ın ardından yaptığı yorumla tepki topladı. Rapçi, HDP tweet'ini sildi. Mirac daha sonra bir açıklama videosu yayınladı ve "Kırdığım tüm iyi insanlardan özür dilerim. Ben de özgür bir insan olarak bazı partilere ve ideolojilere uzak durma ve doğru bulmama hakkımı kullanabilirim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rapçi Şanışer’in 17 şarkıcıyla birlikte söylediği Susamam şarkısına çektiği 14 dakika 55 saniyelik klipte 'sokak' bölümünü seslendiren Mirac’ın sosyal medya paylaşımı tepki çekti.

TWEET'LERİNİ SİLDİ 

HDP’lilerin ve FETÖ’cülerin oy verenlerin klibi paylaşmasından rahatsız olduğunu söyleyen Mirac, Twitter hesabından “SÖYLEMEM GEREKİR. Şarkıda bulunan bir kişi olarak ve tamamen yoksulu, yetimi, mülteciyi, sokağı anlatan biri olarak aşırı uç siyasi kesimlerin, HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmasından ve bundan nemalanmasından aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim” mesajı paylaştı.

Mirac tepkiler üzerine “HDP yerine PKK demek daha doğru olacak sanırım, sonuçta HDP hâlâ aktif siyaset yapan bir parti…” ifadelerini içeren ikinci bir mesaj paylaştı.

Mirac daha sonra paylaşımlarını sildi ve bir açıklama videosu yayınladı. Mirac, "Benim sözlerim yalnızca kendimi bağlar. Şarkıda yer aldığım 30 saniye boyunca 15 yıldır zaten anlattığım manevi, vicdani konuları ele aldım. Bunlar yetim hakkı, sokak, mültecilik ve zorbalık gibi konulardır," diye başladığı açıklamasında "Hiç kimsenin beni hiçbir siyasi tarafa ve kalıba yerleştirmemesini rica ediyorum," diye konuştu.

'ATTIĞIM TWEETLER BENİ BAĞLAR, PROJENİN BÜTÜNÜNE MÂL ETMEYİNİZ'

"Şarkıdaki 20 kişini aynı siyasi, dini, ideolojik görüşe sahip olması zaten mümkün olamaz. Bu sebeple herkesin söylediği söz ve attığı tweetler kendisini bağlar. Benim attığım tweetler de beni bağlar. Bunları projenin bütününe ve oradaki insanlara mâl etmeyiniz. Şarkının adı Susamam değil miydi? Bu yüzden hakikat bildiğim hiçbir şeye susmayacağım. Mesela vicdan sahibi bir insan olarak doğuda katledilen canlara nasıl susabilirim?" diyen Mirac, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

'KIRDIĞIM TÜM İYİ İNSANLARDAN ÖZÜR DİLERİM'

"Attığım tweetle Kürt vatandaşları ve herhangi bir partinin oy verenlerini kırmak bir niyetim, düşüncem asla yoktu. Kırdığım tüm iyi insanlardan özür dilerim. Ben de özgür bir insan olarak bazı partilere ve ideolojilere uzak durma ve doğru bulmama hakkımı kullanabilirim. Şimdi tehdit ve baskılarınızı üzerimden çekin ve beni özgür insan haklarımla baş başa bırakın."

Mirac'ın açıklaması şu şekilde oldu:

GAZAPİZM TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Gazapizm, Mirac'ın sildiği tweet'lerine şu şekilde tepki göstermişti:

"Peki tam olarak hangi partililer paylaşabilir şarkıyı tam liste verebilir mi bu arkadaş?"

(HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP rap Mirac