Yerin Kulağı: Müzik dünyasında Tool fırtınası

Bu hafta Tool yeni albümüyle dinleyicileriyle buluştu. Quiet Riot yeni albümünden tadımlık yayınlarken, Mayhem yeni teklisini piyasaya sürdü. Patton-Vannier ise albümden gelecek olan son teklisiyle müzikseverlerin karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı’nda bu hafta Tool, Quiet Riot, Mayhem ve Mike Patton-Vannier var. Yeni çıkan müzikleri sizler için derledik.

TOOL

Milyonlarca insanın merakla beklediği albüm sonunda çıktı. ABD’li grup Tool, yeni albümü Fear Inoculum’un tamamını yayınladı. 10 şarkıdan oluşan 86 dakikalık albüm, grubun 13 yıl sonra çıkardığı ilk albüm olma özelliği taşıyor. Bu ay içerisinde albümle aynı adı taşıyan bir tekli yayınlayarak beklentiyi yükselten grup, eski günlerindekinden pek de farklı tarza bürünmeyen yeni bir albümle dinleyicileriyle buluştu.

Tool’un yeni albümü çıktığı ilk günde milyonları aşan dinlenme sayısına ulaştı.

MAYHEM

Black metalin kurucularından sayılan 1984 çıkışlı Mayhem yeni bir tekli yayınladı. Norveçli grup 2016’daki son albümünün ardından ilk stüdyo çalışmasını dinlemeye açtı.

Sabıkalı grubun şeytan, ölüm ve satanizm temalı yeni teklisi Worthless Abominations Destroyed, YouTube’da ve diğer dijital platformlarda dinlenebiliyor.

QUIET RIOT

Dünyada müzik listelerine giren ilk grup olmayı başaran Quiet Riot, Don’t Call It Love isimli bir tekli yayınladı. 1973’te ileride bir gitar efsanesine dönüşecek olan Randy Rhoads tarafından kurulan ve Slade’den yaptığı Cum On Feel The Noize ‘cover’ıyla adını dünyaya duyuran grup, bu yıl çıkaracağı Hollywood Cowboys adlı albümü öncesi teklisini dijital platformlarda yayınladı.

MIKE PATTON-JEAN CLAUDE VANNIER

Fransız besteci Vannier ile Faith No More’dan tanınan Mike Patton işbirliği sürüyor. İkilinin 13 Eylül’de yayınlanacak Corpse Flower albümünden yeni bir tekli daha sunuldu.

Browning isimli tekli, albümün çıkmasına iki hafta kala albümden gelen son tadımlık. 3 dakikalık şarkı, albüme dair beklentilerin netleşmesini sağlıyor.