Yerin Kulağı: Sagopa Kajmer'den beklenen şarkı geldi

Steve Miller Band Ekim'de çıkacak devasa albümünün bir parçasını tekli olarak dinlemeye sundu. Apocalyptica, Aquarela belgeseli için yaptığı müzikleri yayınladı. Nils Frahm bu yıl ikinci kez yeni çalışma çıkardı. Sagopa Kajmer 41. yaş gününde yeni şarkısını piyasaya sürdü. Müzik dünyasında yeni çıkanları derledik.

Google Haberlere Abone ol

Bu hafta Yerin Kulağı'nda Sagopa Kajmer, Apocalyptica, Nils Frahm, Steve Miller Band ve Killswitch Engage yeni müzikleriyle yer alıyor. Bu haftanın yeni çıkanlarını sizler için derledik.

Sagopa Kajmer

Rapçi Sagopa Kajmer, rap camiasındaki 'diss' furyasından sonra kendisinden beklenen şarkıyı yayınladı. Sagopa Kajmer, Avutsun Bahaneler adlı yeni şarkısını kendisinin 41. yaş gününde piyasaya sürdü. Sagopa Kajmer'in 2008'den sonra büründüğü tarzın bir ürünü olan yeni şarkısı, kısa bir süre içinde yüz binlerce kez dinlendi. Şarkının video klibi de YouTube üzerinden yayınlandı. İçe dönük temalar kullanan Sagopa Kajmer'in yeni şarkısı da aynı lirik yapısında. Dinleyiciler şarkıda herhangi birine atılmış bir 'diss' bulunmadığı görüşünde.

Apocalyptica

Finli çello dörtlüsü Apocalyptica, Aquarela adlı belgesel için bestelediği müziklerin bulunduğu EP'yi yayınladı. 6 parçadan oluşan 24 dakikalık albüm, Victor Kossakovsky'in geçen yıl çektiği ve bu hafta ABD'de vizyona giren belgeseli için yaratıldı.

Aquarela, dünyanın farklı yerlerinde yapılan çekimlerle suyun devinimi ve insanla olan ilişkisi üzerine kurulu bir belgesel olma özelliği taşıyor.

Steve Miller Band

Gitarist ve söz yazarı Steve Miller, kendi grubu Steve Miller Band ile çıkaracağı yeni albümden yeni tekli yayınladı. Ekim 2019'da yayınlanacak Welcome to the Vault'tan gelen yeni teklide 22 dakika süren toplam 6 şarkı bulunuyor.

Grubun yeni albümü tam 3 diskten oluşacak.

Killswitch Engage

ABD'li metalcore grubu Killswitch Engage, yeni albümü Atonement'ı yayınladı. 39 dakika süren ve 11 şarkı barındıran albüm, grubun üç yıllık aradan sonra piyasaya sürdüğü ilk büyük çalışma. Metal Blade ve Sony Müzik etiketiyle çıkan albüm, grubun 8. stüdyo albümü. Türünün öncülerinden olan grup, sonbaharda Avrupa turnesine başlayacak.

Nils Frahm

İlk çalışmasını 2005'te yayınlayan ve o günden beri sessiz,derin bir müzik yapan besteci ve multi-enstrümantalist Nils Frahm, All Armed isimli yeni teklisini yayınladı. 11 dakikayı aşan yeni çalışma, müzisyenin bu yıl piyasaya sürdüğü ikinci çalışma olma özelliğini taşıyor.

Alman müzisyen Frahm, 19 Eylül 2019'da ülkemizde konser verecek.