16. İstanbul Bienali'nde mekan değişikliği

İKSV, 16. İstanbul Bienali'nin mekânlarında değişiklik kararı aldı. Bienalin yeni mekânı ilerleyen günlerde duyurulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Yedinci Kıta başlığıyla gerçekleştireceği 16. İstanbul Bienali'nin mekanlarında değişiklik kararı aldı. Tersane İstanbul bienal mekânları arasında yer almayacak.

Haliç Tersanelerinde bienalin gerçekleştirileceği sahada, inşaat yapım sürecinin ve eski binalardaki asbestli malzemelerin temizlik çalışmalarının henüz tamamlanamadığı tespit edildi. İKSV, bu nedenle çevre ve insan sağlığı üzerinde oluşabilecek riskleri ve zaman baskısını göz önünde bulundurarak, Tersane İstanbul’un bienal mekânları arasında yer almamasına karar verdi.

İKSV, Yedinci Kıta başlıklı 16. İstanbul Bienali ile, İstanbul’un 600 yıllık tarihi tersane binalarının ilk kez kamuya açık bir etkinliğe ev sahipliği yapması planlanladı. Pera Müzesi ve Büyükada’da yer alacak 16. İstanbul Bienali sergileri planlandığı gibi devam edecek, bienalin yeni mekânı da ilerleyen günlerde duyurulacak.

Fransız yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud küratörlüğünde düzenlenen 16. İstanbul Bienali, 14 Eylül- 10 Kasım tarihleri arasında  ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Ayrıntılı bilgi için: https://bienal.iksv.org/tr