Yerin Kulağı: Trabzonspor'a rapçi Allame'den yeni şarkı

Trabzonspor 52'inci yılını kutluyor. Rapçi Allame de kulübe yeni bir şarkı besteledi. İşte bu haftanın müzik haberleri...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerin Kulağı’nda bu hafta Trabzonspor’un yeni şarkısıyla Allame, 50. yıl albümüyle Yes, yeni teklisiyle Monolord yer alıyor. İşte bu hafta yeni çıkanlar...

Allame

Trabzon doğumlu rapçi Hamza “Allame” Gül, Trabzonspor için bestelediği şarkıyı yayınladı. 3 dakika 13 saniye süren “Yanyana” isimli şarkı, Trabzonspor’un kuruluşunun 52. yıldönümünde dinleyicilerle buluştu. Şarkının söz ve müziği Allame’ye aitken, video klibin yönetmenliğini Çağatay Kıray üstlendi. Kısa süre içinde binlerce beğeni ve paylaşım alan şarkıya çekilen video klip de YouTube’dan izlemeye sunuldu.

Monolord

İsveçli stoner/doom metal grubu Monolord, “The Bastard Son” isimli teklisini piyasaya sürdü. Grubun yayınladığı bu tekli, 2013’te kurulan ve 6 yılda üç adet stüdyo albümü yapan ekibin Eylül 2019’da çıkacak albümünden yayınlanan ilk parça olma özelliği taşıyor.

Volbeat

Danimarkalı rock grubu Volbeat, merakla beklenen albümü “Rewind, Replay & Rebound” isimli albümünü çıkardı. 91 dakika uzunluğundaki albümde on yedi tanesi yeni beş tanesi demo olan 22 şarkı yer alıyor. Albümdeki tüm şarkılar dijital platformlardaki yerini aldı.

Yes

Bugün tam 50. Yılını dolduran efsanevi progresif rock grubu Yes, 4 Ağustos 1968’de başlayan serüvenini yeni bir albümle devam ettiriyor. Grup, “Yes 50 Live” adlı albümünde, tamamını bu yıl verdiği konserlerde kaydettiği 13 şarkısının canlı versiyonunu dinleyicilerine sundu.

112 dakikalık albümde grubun en ünlü şarkıları arasında yer alan Roundabout, Close To The Edge gibi şarkılar bulunuyor. Albümde Steve Howe gitar-vokal, Alan White bateri, Geoff Downes klavye, Jon Davison ana vokal ve Billy Sherwood da bas ve vokalleri üstlendi.