CHP'li Sera Kadıgil'den MÜYORBİR'in suçlamalarına yanıt

CHP Milletvekili Sera Kadıgil, MÜYORBİR'in kuruma kayyım atamaya çalıştığı suçlamalarına yanıt verdi. Kadıgil, milletvekili ve avukatlık yemini ile bağdaşmayan iddiaları kabul etmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği'nin (MÜYORBİR) kendisinin MÜYORBİR'e kayyım atamaya çalıştığı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. MÜYORBİR'in iddiasına karşı kendisinin hem avukatlık hem milletvekili yemini ettiğini hatırlatan Kadıgil, "Ben, tabiri caizse 'kendi mahalleme' AKP’lilerle 'iş tutmak' iddiasıyla şikayet edilmeyi de, haklı bir hukuk mücadelesi yürüttüğü ve mesleğini yaptığı için aileme saldırılmasını da kabul etmiyorum" diyerek iddiaları reddetti.

Kendisi ve MÜYORBİR'in eski başkanı Ahmet Koç hakkındaki MÜYORBİR'e kayyım atamaya çalıştıkları iddiasına cevap veren Kadıgil, "Kurumu mevcut iktidara teslim etmeye çalışmakla itham edilen Ahmet KOÇ, aynı yazıda ikrar edildiği gibi AKP’ye bağlı Kültür Bakanlığı tarafından 2015 yılında hazırlanan, sadece hukuk değil aynı zamanda ahlak yoksunu bir rapora dayalı son derece çirkin suçlamalar gerekçe gösterilerek, kendi listesinden yönetime seçilen “yol arkadaşları” tarafından görevinden edilmiştir. Akabinde aynı iddialarla yine kendi çalışma arkadaşları tarafından savcılığa şikayet edilmiş ve ağır ceza mahkemesinde yargılanarak ilk celsede beraat etmiştir. Aynı dönemde usule ve yasaya aykırı şekilde MÜYORBİR üyeliğinden dahi ihraç edilmiş, yine yıllar süren haklı hukuk mücadelesi neticesinde geçen sene mahkeme eliyle üyeliğe de iade edilmiştir" ifadelerini kulladı. (HABER MERKEZİ)

MÜYORBİR Kadıgil'i CHP'ye şikayet ettiMÜYORBİR Kadıgil'i CHP'ye şikayet etti