Erdal Beşikçioğlu: Artık daha yalnız bir Behzat Ç. var

Yayınlandığı ilk günden beri tartışmaların odağında olan ve hatrı sayılır bir izleyici kitlesiyle Türkiye televizyon tarihinde kendine özgü bir yer edinen fenomen dizi Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi altı yıllık aranın ardından yeniden ekranlarda! Dizinin başrol oyuncusu nam-ı diğer ‘Behzat amir’ Erdal Beşikçioğlu ile yeni sezonu konuştuk. Beşikçioğlu, “Artık daha yalnız bir Behzat Ç. var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye televizyon tarihinde yayınlandığı ilk günlerden itibaren bir fenomene dönüşen Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, altı yıllık aradan sonra izleyiciyle buluşuyor. İlk bölümlerinden itibaren Türkiye’nin siyasi gündemine yakından tanıklık eden, RTÜK tarafından verilen cezalarla tartışmalara konu olan dizi bu kez BluTV’de…

Yazar Emrah Serbes’in aynı adlı eserinden uyarlanan dizinin yeniden ekranlara gelecek olması takipçilerini heyecanlandırırken, ilk bölümün yayınlanmasının hemen ardından nam-ı diğer "Behzat amir" Erdal Beşikçioğlu ile diziyi, dijital platformları, FETÖ davalarını, KHK ihraçlarını merkezine alan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ni konuştuk.

Senarist Ercan Mehmet Erdem’le birlikte dizinin yaratıcılarından olan ve üç kişinin hayatını kaybettiği bir kazaya karışarak mahkum edilen Emrah Serbes’le yeni sezon sürecinde iletişim kurmadığını belirten Beşikçioğlu, çokça merak edilen ve diziyle özdeşleşen bir başka karakter olan ‘Harun’un yani Fatih Artman’ın yeni sezonda yer almamasının aralarında yaşanan bir krizden kaynaklanmadığını belirtti. Beşikçioğlu, “Ben ağabeyim, her zaman affediciyim. Yeter ki kardeş, ağabeyinin yüzüne bakamayacak bir suç işlememiş olsun” dedi.

Yeni oyuncu kadrosu, yeni platformu ve yeni bölümleriyle Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi sohbetimiz için Erdal Beşikçioğlu’na kulak veriyoruz…

Yeni sezonda izleyicileri neler bekliyor?

Biraz daha kendi halinde, hastalıklarını kontrol edemez bir Behzat ile karşı karşıya kalacağız. Artık daha yalnız bir Behzat Ç. var ama yine can elemanlarıyla birlikte olacak. Kadroya yeni katılan genç oyuncularla birlikte günümüz bakış açısıyla devam eden bir Behzat Ç. var. Altı yıl önceki Behzat ile aynı ruh ve inanışa sahibiz. Değişen bir şey yok. Sadece platform değişti.

Yeni bölümlerde diziye katılan genç isimler oldu. Bu taze kan sizce izleyicinin alıştığı 'cinayet büro'dan sonra tepki çeker mi? Yeni katılan isimlerle aranızdaki iletişim nasıldı?

Çocukların hepsi çok yetenekli. Bir tanesi Tatbikat Sahnesi’nde bizim öğrencimizdi; İlkyaz Arslan, Hüseyin Sevimli’yi Haluk Bilginer’in sahnesinde görüp beğendik. Kemal Burak Alper’i de Güvercin filminde beğenmiştik.

Hayal kırıklığına uğramadık, performansları gayet iyiydi. Gençlerin üç yıl yapılmış, altı yıl demlenmiş bir işe bir anda dahil olmaları çok zor bir işti. Çocuklar, üstlerine düşen görevi layığıyla yerine getirdiler. Bu durum da bizi sevindirdi. Behzat Ç.’de kaybolan bir şey yok. Gün geçtikçe üstüne eklenen bir durum var. Çıkan işten hepimiz çok memnunuz.

‘BEN AĞABEYİM, HER ZAMAN AFFEDİCİYİM’

Yine dizinin yeniden yayınlanacağı haberinin kamuoyunda paylaşıldığı günlerde Fatih Artman’ın yeni sezonda rol almayacağı açıklandı. Bu kararda sizinle yaşadığı kişisel problemler ileri sürüldü. Bu iddialar doğru mu?

Ben ağabeyim, her zaman affediciyim. Yeter ki kardeş, ağabeyinin yüzüne bakamayacak bir suç işlememiş olsun. Bu bağlamda Fatih’le aramızda bir sorun yok.

‘DİJİTAL PLATFORMLAR GENÇKEN ÇIKSA VAKİT KAYBETMEZDİK’

Dijital platformda olmanın sizin için ne gibi avantajları oldu?

BluTV gibi dijital platformlar keşke daha önce çıksaydı. Bizler gençken çıksa vakit kaybetmezdik. Nihayetinde başı sonu olan bir hikayenin peşindesiniz. Dijital platformlar adrese teslim eylemlerin gerçekleştiği yer manasına geliyor. Siz tercih edebiliyorsunuz, neyi izleyeceğinize. Bu bağlamda sizi tercih edenlere en kıymetli hizmeti sunmanız gerekiyor. Dijital platformların seyretme kültürünü de geliştireceğine inanıyorum.

Dijital platformlar daha özgür mü?

İnternet kanunları yeni yeni olgunlaşıyor. İleride başımıza ne gelir bilemiyorum ama kendi içinde televizyondan daha özgür bir durumla karşı karşıyayız.

‘DİZİYİ YAPAN ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ’

Dizide ilk sezonlarda olduğu gibi gündemi yakından takip ediyorsunuz. FETÖ davaları, KHK’ler ile işlerinden atılan akademisyenler…

Diziyi yazan kalem de, oynayan adam da, çeken kişi de, bu işi yapan zihniyet de, ülke de hâlâ değişmedi! Biz Behzat Ç.’nin kendi içerisinde aynı kalite ve amaçla yola devam edeceğini görüyoruz.

Üzerinizde baskı olabileceğini düşünüyor musunuz?

Doğruyu söylediğinizde "Hayır kardeşim, bu şöyle" diyen birileri çıkacaktır. Başka ne diyeyim ki…

‘EMRAH ŞAHANE KARAKTERLER YARATTI’

Emrah Serbes’in yeni sezona ne gibi katkıları oldu? Görüşebildiniz mi?

Emrah’la görüşemedik. Kendisi şahane karakterler yarattı, Ercan’la birlikte bu karakterleri hikayelerle pekiştirdi. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Hayatta hatalarımız var, zaman zaman da bunun cezasını çekiyoruz.

‘UMARIM ESKİ KALMAYIZ’

Sizce altı yıl sonra ekranlara gelecek olan Behzat Ç.’yi izleyici sahiplenecek midir?

Siz bir iş yaparsınız, çok iyi dersiniz ama konjonktür bir anda değişir ve siz eski kalırsınız. Umarım biz eski kalmayız.