Zengin Mutfağı Uluslararası Kadıköy Festivali'nde

Kadıköy'ün ilk uluslararası festivali başladı. 7 gece boyunca 7 ülkeden film gösterilecek!

Google Haberlere Abone ol

Ezgi Sivrikaya

DUVAR - Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kadıköy’ün ilk uluslararası festivali KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali 22 Temmuz’da Charlie Chaplin’in ‘Yumurcak’ filmi gösterimi ile başladı. Film, sahaf, çizgi ve caz festivallerinin ilk kez bir araya geleceği festival 2. gününde de Başar Sabuncu’nun yönetmenliğinde ‘Zengin Mutfağı’ ile devam etti.

Kalamış Parkı’nda gerçekleşen ‘Yıldızlar Altında Sinema Haftası’ gösterimlerine çok fazla katılım oldu. Belediyenin izleyiciler için hazırlamış olduğu oturma alanının dışında birçok izleyici kendi sandalyesi ile gelerek ya da minderlerinde oturarak çevreyi doldurdu. 28 Temmuz’a kadar Kalamış Parkı’nda kurulacak olan açık hava sinemasında yedi gecede yedi film gösterimi yapılacak.

'FİLM GÖSTERİMLERİ GELECEK SENE DE DEVAM EDECEK'

Film gösteriminden önce yapılan konuşmada önümüzdeki yıl da böyle bir açılışla festivalin devam edeceği belirtildi. Hangi filmlerin gösterimi yapılacağına henüz karar verilmedi.

Bugün gerçekleşebilecek hava koşulları sebebiyle film gösterimi yapılıp yapılamayacağı Kadıköy Belediyesi’nin sosyal medya hesabından duyrulacağı belirtildi. Gösterimin iptal edilmesi durumunda film 29 Temmuz’da Kalamış Parkı’nda izleyicilerle buluşacak.

.

AYRILMAK MI ZOR, BU MUTFAKTA HİZMET ETMEK Mİ?: ZENGİN MUTFAĞI

Başar Sabuncu’nun, Vasıf Öngören’in aynı adlı tiyatro oyunundan tiyatro oyunundan uyarlanarak beyaz perdeye aktardığı 1988 yapımı filmdir. Başrolde Şener Şen’in yer aldığı filmde 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması anlatılmaktadır.

.

Festivalin programı için; KADFEST

Uluslararası Kadıköy Festivali başlıyorUluslararası Kadıköy Festivali başlıyor