Bohemian Rhapsody YouTube'da 1 milyar izlemeyi geçen en eski şarkı oldu

Bohemian Rhapsody'nin YouTube'da izlenme sayısı 1 milyara ulaştı: Böylece 1990'lardan önce yapılan şarkılar arasında YouTube'da izlenme sayısı 1 milyara ulaşan ilk şarkı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock grubu Queen'in 1975 yılında piyasaya çıkan Bohemian Rhapsody adlı şarkısının video klibi 1990'lardan önce yapılan şarkılar arasında YouTube'da izlenme sayısı 1 milyara ulaşan ilk şarkı oldu. Şarkının 1 milyara ulaşmasının ardından videonun HD versiyonu YouTube Music, Universal Music Group ve Hollywood Records işbirliğiyle YouTube platformuna yüklendi.

1990'lar öncesinde yapılan video klipler arasında en çok izlenenler listesinde Queen'in ardından 965 milyon izlenme ile  Guns N' Roses'ın Sweet Child O' Mine şarkısı ve 915 milyon izlenme ile a-ha Take On Me şarkısı geliyor.

'EN ÇOK İZLENEN VİDEO KLİP DESPACITO'

Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin 2017 yılında piyasaya çıkan Despacito şarkısı 6,3 milyar izlenme ile en çok izlenen şarkı klibi. İngiliz müzisyen Ed Sheeran'ın Shape of You şarkısı ise 4,3 milyar izlenme ile ikinci sırada yer alıyor.

'3 ŞARKIYA YENİ KLİP'

Bohemian Rhapsody'nin izlenme sayısının 1 milyara ulaşmasının ardından Queen üyeleri Brian May ve Roger Taylor bir açıklama yayımlayarak dinleyicilerine teşekkür etti. Bu başarıyı dinleyicileriyle kutlamak isteyen sanatçılar 'You are the Champions' adında bir proje başlatarak dinleyicilerinden You are the Champions internet sitesine girerek Don't Stop Me Now, Bohemian Rhapsody ve A Kind of Magic şarkılarına yaptıkları videolarını yüklemelerini istedi. Bu kliplerden en başarılı bulunan üç tanesi yıl sonunda YouTube'da yayımlanacak.