'Barış Ağacı' sanatseverlerle buluşacak

'Barış ve Hayat' sergisi 26 Temmuz'da açılacak. Sergi 3 Ağustos'a kadar görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Heykeltraş ve ressam Ayhan Tomak'ın 'Barış ve Hayat' adlı sergisi, bu yıl 'Ahşap ve Cam' temasıyla gerçekleşecek 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde açılış yapacak. Tomak, sergide 'Barış Ağacı' eserini ilk defa sanatseverlerle buluşturarak dünyadaki barış ihtiyacına dikkat çekmek istiyor.

Ayhan Tomak, Hayat Ağacı eseri.

20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde açılış yapacak olan sergi 26 Temmuz Cuma akşamı Büyükçekmece Yeni Belediye Binası'nda saat 19.30'da yapılacak. Sergi 3 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

AYHAN TOMAK KİMDİR?

1970 yılında Antakya’da doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında Ressam Erol Deneç önderliğinde kurulan İFAR Resim Grubu’nda yer aldı. Başta İstanbul olmak üzere, yur tiçi ve yurt dışında çeşitli resim sergilerine katıldı. Gazete ve dergilerde illüstrasyonlar, kitap kapak tasarımları yaptı.

2000’li yıllarda ahşabı temel malzeme alarak heykel çalışmalarına başladı. Geçmiş yıllarda edindiği ahşap yontu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini heykellerinde kullandı. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen sergilere, ahşap heykel sempozyumlarına katıldı, ahşap yontu workshopları gerçekleştirdi.

Heykel çalışmalarının yanı sıra fonksiyonel sanat alanında da kendi tasarımlarını hayata geçiren sanatçı, yine bu alanda çeşitli firmalara danışmanlık verdi. 2008 yılından bu yana, Helsinki Uluslararası Sanatçılar Birliği üyesi olan sanatçı, İstanbul’da sanat yaşamını devam ettirmektedir. Balat ve Binkılıç Köyü’ndeki atölyelerinde kendi çalışmalarının yanı sıra ahşap yontu dersleri de vermektedir.