Bachçede Müzik Festivali başlıyor

Bachçede Yaz Festivali 5 Ağustos'ta başlıyor: Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras'ta düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 5 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında ikinci defa düzenlenecek olan “Bachçede Yaz Festivali” ile müzikseverlerle Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta buluşacak. Festivalin açılışı 16-18. Yüzyıl Avrupa ve Osmanlı Saray müziklerini çalan, İzmir Barok tarafından verilecek olan konser ile yapılacak.

6 Ağustos’ta konserde ensemble Globus Music sahnede olacak. 21 Ağustos’ta ise Bach müziğini caz ile birleştiren Thomas Gabriel Trio dinleyicilerle buluşacak. Almanya’dan gelen grupta piyanoda Thomas Gabriel, kontrabasta Gunnar Polansky ve davulda Martin Klusmann yer alıyor.

Thomas Gabriel Trio

22 Ağustos’ta Musica Minore’nin konseri olacak. Konserde viyolonsel virtüözü Jiri Barta, Haydn Re Major Viyolonsel Konçertosu’nu çalacak. Konserin solistlerinden Nazlı Erdoğan (viyola, soprano) ise Hindemith Trauer Music, Telemann Viyola Konçertosu ve Arvo Part’ın Vater Unser eseri ile dinleyicilerin karşısında olacak.

23 Ağustos günü Konstantin Lifschitz, baroktan romantiğe uzanan  bir repertuvar sunacak. Festival 27 Ağustos’ta Avrupa’nın en eski barok topluluklarından Hortus Musicus ile devam edecek.

Konstantin Lifschitz

'İLK DEFA TÜRK GRUPLARI YER ALACAK'

Bu yıl ilk kez Türk gruplarının da yer aldığı festivalde yıllarca Avrupa’da eğitim gören ve çalan klavsenci İklim Tamkan’ın oluşturduğu ensemble tarafından early müziğin eserlerinden Pergolesi’nin Stabat Mater’i yorumlanacak. Bu konserin solistleri ise soprano Nihan İnan ve mezzo soprano Senem Demircioğlu olacak.

5 Eylül’de Rusya’dan gelen The Barock Moscow Ensemble kapanış konserini verecek.

Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras'ta düzenlenecek olan konserler 20:30'da başlayacak.