Yerin Kulağı: Immortal efsanesinden yeni albüm

Yıllarca Immortal’da ‘grubun beyni’ görevi yapan Abbath, kendi yolunu çizmesinin ardından ikinci solo albümünü yayınladı. Slowdive’dan kopan ‘aile şirketi’ The Soft Cavalry ilk albümünü piyasaya sürdü. Yeni çıkan müzikleri sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerin Kulağı’nda bu hafta Norveç black metalinin en ünlü isimlerinden Abbath, çok hızlı bir çıkış yakalayan ABD’li rapper Post Malone ve diğer yeni çıkanlar var.

Abbath

Black metal camiasının en enteresan kişiliklerinden biri olan Abbath, yeni albümünü yayınladı. Uzun yıllar Immortal grubunda vokal ve gitarist olan müzisyen, geçtiğimiz yıllarda gruptan ayrılmış ve kariyerini solo olarak sürdürmekteydi. Abbath’ın ikinci solo albümü ‘Outstrider’ı 38 dakika süren 9 şarkıdan şarkıdan oluşuyor.

Bobby Krlic

Britanyalı bestekar ve müzisyen Bobby Krlic, yeni albümü ‘Midsommar’ı piyasaya sürdü. ‘Folktronica’ denilebilecek tarzda müzikler yapan Krlic bu albümü, Ari Aster’ın son filmi ‘Midsommar’ın müzikleri olma özelliği taşıyor. Bu yüzden, albümü ani çıkışları olmayan bir ‘gerilim müzikleri senfonisi’ olarak görmek mümkün. 12 şarkılık albüm tam 40 dakika uzunluğunda.

Post Malone

ABD’li gitarist ve rapper Post Malone yeni bir tekli yayınladı. Malone’un Young Thug ile düet yaptığı şarkısı ‘Goodbyes’ yayınlandığı ilk günde 10 milyondan fazla kez dinlendi. Müzisyen aynı zamanda şarkısına çektiği video klibi de Youtube’dan izlemeye sundu. Sadece 2 stüdyo albümü bulunan rapçinin şarkıları dijital ortamda milyarlarca kez dinlendi.

https://open.spotify.com/track/6vBdBCoOhKHiYDDOcorfNo?si=i74Jl06-Q2aDThxlBnu3rQ

The Soft Cavalry

Slowdive grubunda beraber çalışan ve evlenen Rachel Goswell ve Steve Clarke’ın yeni grubu The Soft Cavalry, grubun ilk ve kendi adını taşıyan albümünü piyasaya sürdü. Dream-pop, post rock harmanı olarak nitelendirilebilecek bir albüm sunan ikili çalışması, 56 dakika süren 12 şarkıdan oluşuyor. Albümün prodüktörlüğünü Steve Clarke’ın kardeşi Michael Clarke üstlendi. Bir nevi ‘aile grubu’ diyebileceğimiz The Soft Cavalry’nin albüm çıkmadan önce yayınlanan teklilerinden ‘Dive’ı Youtube üzerinden dinlemek mümkün.