Yerin Kulağı: Radiohead’siz ilk Thom Yorke albümü çıktı

Radiohead'in beyni Thom Yorke, mutfağında Radiohead'teki arkadaşları olmadan yaptığı ilk solo albümü piyasaya sürdü. The Black Keys ve MIKE yeni albümlerini yayınladı. Sahte Rakı'nın yeni EP'si çıktı. Yeni çıkanları sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerin Kulağı'nda bu hafta Thom Yorke, MIKE ve The Black Keys'ten albüm, Korn'dan tekli ve Sahte Rakı'dan EP var. Yeni çıkan müzikleri video klipleriyle birlikte derledik.

Thom Yorke

Radiohead'in beyni Thom Yorke, üçüncü solo albümü 'ANIMA'yı dinlemeye sundu. 47 dakika süren 9 şarkılık albüm, Yorke'un Radiohead üyeleri olmadan ürettiği ilk çalışma olma özelliği taşıyor. Rock tarihinin en iyi söz yazarı ve solistlerinden biri olarak gösterilen Yorke'un yeni albümüyle birlikte bir de kısa film yayınlandı. Paul Thomas Anderson’ın yönettiği ve Netflix'te yayınlanan kısa film, albümdeki şarkılardan Not The News, Traffic ve Dawn Chorus’un bir karışımını konu ediniyor.

MIKE

20 yaşındaki ABD'li rapçi MIKE, yeni albümü 'Tears of Joy' ile bu yılki ilk albümünü çıkardı. Geçtiğimiz yıl üç albüm piyasaya süren ve tüm dikkatleri üzerine toplayan The Bronxlu müzisyen, yeni albümüyle eleştirmenlerden geçer not aldı. Kendine has tarzıyla rap yapan ve şarkılarını zaman zaman bilinç akışı yöntemiyle yazan Mike, rap dünyasının parlayan yıldızlarından biri olarak gösterilmeye başlandı. MIKE'ın yeni albümü Tears of Joy 20 parçadan oluşuyor ve 41 dakika sürüyor. Albümde yer alan 'Planet' adlı şarkı için çekilen video klip de Youtube'da dinleyicilerle paylaşıldı.

Korn

Nu metalin dünyadaki öncü temsilcilerinden olan Korn, 'You'll Never Find Me' adlı yeni teklisini yayınladı. ABD'li grup 2016'daki son albümünün ardından yeni bir şey üretmemiş ve üç yıllık bir suskunluğa bürünmüştü. Grubun 13 Eylül 2019'da piyasaya çıkaracağı stüdyo albümü The Nothing'den yayınlanan ilk tekli olan 'You'll Never Find Me', Youtube'dan yeni bir video klip de görücüye çıktı.

Two Door Cinema Club

Kuzey İrlandalı indie grubu Two Door Cinema Club, 'False Alarm' adlı yeni albümünü çıkardı. 10 yeni şarkıyla beraber iki şarkının da tekli versiyonunun bulunduğu çalışma 47 dakikalık sürüyor. Grubun 4. stüdyo albümü olma özelliğini taşıyan ve hayranları tarafından merakla beklenen albüm, müzik otoriteleri tarafından 'grubun iyice tarzı dışına çıktığı' bir çalışma olarak nitelendiriliyor.

Sahte Rakı

Türkiye'de blues ve rock'n roll müziğin iddialı gruplarından biri olan Sahte Rakı, 'Ferah' adlı bir EP yayınladı. 3 şarkıdan oluşan 13 dakikalık EP'de yer alan 'Kredi Kartı' adlı şarkı için çekilen video klip de geçtiğimiz günlerde Youtube'da yayınlandı.

The Black Keys

ABD'li rock grubu The Black Keys, beş yıldır beklenen stüdyo albümünü çıkardı. 2001'de kurulan ve kısa süre içerisinde dünya çapında büyük bir hayran kitlesi toplamayı başaran grubun yeni albümünün adı "Let's Rock" oldu. Grubun yeni çalışması 38 dakika süren 12 şarkıdan oluşuyor. Black Keys'in albüm çıkmadan önce yayınladığı üç tekli de müzik eleştirmenleri tarafından olumsuz eleştirilere maruz kalmış ve albüme dair beklentileri düşürmüştü.