ALİKEV, GaleriBu'da

Genç Sanatçı Fonu, İstanbul'da sergi açtı. Sergi 30 Haziran’a kadar GaleriBu’da görülebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri esnasında Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde polis ve eli sopalı kişilerce dövüldükçe sonra beyin kanaması geçiren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ismiyle kurulan ALİKEV gençlere destek olmayı sürdürüyor. ALİKEV’in Genç Sanatçı Fonu’ndan yararlanan sanatçıların işleri önceki gün Beyoğlu’ndaki GaleriBu’da sergilenmeye başladı. Serginin açılışına Gezi davası için İstanbul’da olan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile birlikte Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da katıldı.

Cumhuriyet'ten Orhun Atmış'ın haberine göre, Emel Korkmaz, sergiyi çok güzel bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Yüreklerine, emeklerine sağlık. Ali İsmail burada yaşıyor işte. Bu gençlerle birlikte Ali İsmail yaşıyor. Bedenen yok aramızda, ama düşünceleri, yapmak istedikleri bu çocuklarla yaşıyor. Vakıf sayesinde bu çocuklar daha çok güzel işlere imza atacaklar, Ali İsmail adı altında. En önemlisi Ali İsmail’in ismiyle bunları yapıyor olmalarından çok gurur duyuyorum. İyi ki varlar. Hepsini çok seviyorum.”

BU SENE 'BARIŞ' TEMASI ELE ALINDI

Genç Sanatçı Fonu, Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından sanat dalı sınırı olmaksızın, her yıl belirlenen tema çerçevesinde gençleri desteklemek için hayata geçirilmişti. Sinema, heykel, resim, müzik, tiyatro gibi birbirinden farklı kategorilerde yapılan başvurularda bu sene “Barış” teması ele alındı.

Sinema, heykel, resim, müzik, tiyatro gibi birbirinden farklı kategorilerde yapılan başvurularda bu sene “Barış” teması ele alındı. Sergi 30 Haziran’a kadar GaleriBu’da görülebilir.

Adres: Şahkulu Mahallesi, Serdar-ı Ekrem Sokak, No: 11, Beyoğlu / İstanbul. (HABER MERKEZİ)