TYS'den İzmir Edebiyat Festivali'ne kınama

TYS, İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali'ni tek dilli olmakla eleştirdi. Festivale Kürtçe, Ermenice, Rumca yazan yazarlar ve Kürt, Rum, Süryani, Ermeni, Çerkes yazarlar davet edilmemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), bu yıl 4'üncü kez düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’ne, Kürtçe, Ermenice, Rumca yazan yazarların ve Türkçe yazan Kürt, Rum, Süryani, Ermeni, Çerkes yazarların davet edilmemesini yayınladığı metinle kınadı.

TYS'nin İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali'ni düzüenleyen yöneticileri  eleştirdiği metin şöyle:

"Yapılan uluslararası bir edebiyat festivalinde Türkiye coğrafyasında konuşulan Kürtçe, Rumca, Ermenice, Süryanice, Lazca, Çerkesce dillerinde yazanlara yer verilmemesini; aynı zamanda Türkçe yazan Kürt, Rum, Süryani, Ermeni, Çerkes kökenli yazarların uluslararası bir festivale çağrılmamış olmalarını; Türkiye Yazarlar Sendikası olarak edebiyatların birbirini tanıyarak bütünleşmesi, yazarların baskılara, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı çıkarak birleşmesi adına eleştiriyor bu yıl 4. kez düzenleyen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali yöneticilerini bu eksikliklerinden dolayı kınıyoruz." (HABER MERKEZİ)

İzmir Edebiyat Festivali’ne ‘tek dil’ eleştirisiİzmir Edebiyat Festivali’ne ‘tek dil’ eleştirisi