Yerin Kulağı: 15'inci kez Haluk Levent

Patti Smith yeni albümleriyle üç Fransız şairi anacak. Haluk Levent yeni albümü için çektiği klipte 100 takipçisine yer verdi. İşte müzik dünyasından yeni haberler...

Google Haberlere Abone ol

Ogün Işık

DUVAR - Müzik dünyasında bu hafta Voliaaa'dan, Patti Smith'e, Darkthrone'dan Haluk Levent'e birçok yeni tekli ve albümleri bulunuyor. Yeni çıkan müzikleri sizler için derledik...

Haluk Levent

En az müziği kadar sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle de bilinen rock müzisyeni Haluk Levent, 15'inci albümü ‘Tam Bana Göre’yi yayınladı. 10 şarkıdan oluşan 41 dakikalık albüm 31 Mayıs 2019 itibariyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Pasaj & Garaj Müzik etiketiyle piyasaya sürülen albümden ‘Tek Geçerim’ adlı şarkıya çekilen video klip de geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Klipte Haluk Levent'in 100 Twitter takipçisi oynadı.

Death Angel

Son albümünü 2015’te çıkaran ABD’li thrash metal grubu Death Angel, yeni albümü ‘Humanicide’ ile dört yıllık suskunluğunu bozdu. Albüm çıkmadan önce ‘Humanicide’ ve ‘The Pack’ isimli şarkılar tekli olarak piyasaya sürülmüş ve video klipleri yayınlamıştı. Nuclear Blast Records etiketiyle çıkan albüm toplam 48 dakika süren 11 şarkıdan oluşuyor.

Kate Tempset

İngiltereli şair, yazar, aktivist ve rapper Kate Tempset yeni bir tekli yayınladı. Protest duruşu ve eleştirel sözleriyle tanınan kadın sanatçı, yeni albümü öncesinde ‘Firesmoke’un ardından ikinci teklisi olan ‘Holy Elixir’i de dinlemeye sundu. Tempset’in yeni albümü ‘The Book Of Traps and Lessons’ 14 Haziran 2019’da çıkacak.

Darkthrone

Norveçli black metal grubu Darktrone, ‘Old Star’ adını taşıyan albümünü yayınladı. Old Star, 1987’de kurulan ve o tarihten bu yana aralıksız olarak müzik yapan grubun 18. stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor. 38 dakika süren ve 6 şarkıdan oluşan albümden ‘Duke of Gloat’ isimli parça video klibiyle beraber YouTube’dan yayınlandı. Darkthrone son albümünü 2016’da yayınlamıştı.

Voilaaa

Fransalı funk - afro disco projesi Voilaaa, ‘Tu Mens Devant Moi’ adlı bir EP (extended play) yayınladı. Bruno "Patchworks" Hovart’ın üç ayrı müzisyenden birlikte çıkardığı, 4 şarkıdan oluşan EP 17 dakika uzunluğunda.

Noel Gallagher's High Flying Birds

İngiliz grup Oasis’in gitaristi Noel Gallagher’ın diğer grubu ‘Noel Gallagher's High Flying Birds’, ‘Black Star Dancing’ isimli teklisini yayınladı. 4 parçadan oluşan 22 dakika uzunluğundaki çalışma, ‘Wait and Return’ün ardından grubun bu yılki ikinci teklisi olma özelliği taşıyor.

Destruction

Alman thrash metal grubu Destruction, ‘Born To Perish’ isimli bir tekli yayınladı. 1982’de Almanya’da kurulan grubun yeni albümünden yayınladığı ilk teklisi 5 dakikayı aşan bir uzunlukta.

Soundwalk Collective ve Patti Smith

Soundwalk Collective ve Patti Smith işbirliğinde çıkan ‘The Peyote Dance’, elektronik, ambient ve alternatif-indie rock kategorisinde değerlendirilebilecek bir albüm. 8 şarkıdan oluşan ve 54 dakika süren albüm, ekibin planladığı bir üçlemenin ilk parçası olma özelliğini taşıyor. Soundwalk ve Smith’in ortak çalışmaları üç Fransız şairi konu edinecek üç albümden oluşacak. The Peyote Dance, Fransız şair Antonin Artaud’u işleyen bir albüm olarak piyasaya çıktı.