Uçan Süpürge 22’nci kez uçtu

Uçan Süpürge kapanış töreni Büyülü Fener’de düzenlendi. En iyi film ödülü Akbari'ye verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali ‘Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 22’nci kez 23-30 Mayıs tarihleri arasında sinemaseverle buluştu.

Bu yılki teması “Hikayem 22.0” olarak belirlenen ve 140 filmi izleyicilerle buluşturan festivalin kapanış töreni Büyülü Fener’de yapıldı.

DUVAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Beş farklı kıtadan kadın filmlerini Ankara’daki izleyicilerle buluşturan festivalin kapanış töreninde seçici kurul üyelerinin yanı sıra festivale katkı sunanlara teşekkür plaketleri verildi. Festivale basın sponsoru olan Gazete Duvar’a da teşekkür plaketi takdim edildi.

EN İYİ FiLM ÖDÜLÜ AKBARİ’YE

22’nci Uçan Süpürge’nin kapanış töreninde festivalin en iyi filmi de açıklandı. Ödül, İranlı yönetmen Mania Akbari’nin “Ben Bedenim ve Ülkem” filmine verildi.

'FESTİVALİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kapanış töreninde konuşan Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halime Güner, festivale katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti ve “İster etek boylarımızı ölçsünler ister evlerinize gidin desinler. Asla gitmeyeceğiz ve festivali yapmaya devam edeceğiz. Kadınlar oldukça vu festival yıllarca devam edecek” diye konuştu. (DUVAR)