Vedat Türkali 100 yaşında!

Yazar Vedat Türkali'nin 100. doğum günü kutlandı. Gülten Kaya, "Toplumcu, muhalif ve komünist kimliğini hakkıyla sonuna kadar yaşamış bir insandır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağustos 2016’da yaşamını yitiren yazar Vedat Türkali 100 yaşında. Türkali’nin doğum günü her yıl olduğu gibi yakın dostlarının birlikteliği ile kutlandı. 13 Mayıs olan doğum günü, 2014’te aynı gün yaşanan Soma Katliamı sebebiyle, Türkali’nin isteğiyle o gün kutlanmıyordu. Taksim Hill Otel’de gerçekleşen 100. yaş kutlamasında, Türkali’nin yayıncısı olan Ayrıntı Yayınları, 2019 yılını ‘Vedat Türkali Yılı’ olarak birçok etkinlikle Türkiye genelinde kutlanacağını duyurdu. Türkali’nin 100. yaşı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır gibi illerde söyleşi, panel ve konserlerden oluşan birçok etkinlikle kutlanacak. Ayrıntı Yayınları’nın sahibi İlbay Kahraman, etkinlikler için birçok belediye ve kuruluşlarla beraber çalışacaklarını aktardı.

Doğum günü kutlamasında 31 Mart seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, BirGün yazarı Nazım Alpman, siyasetçi ve insan hakları savunucusu Akın Birdal, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa K. Erdemol, Gülten Kaya, Ayrıntı Yayınları’ndan Sebahat Altıparmakoğlu ve Türkali’nin birçok dostu katıldı. Gülten Kaya, Türkali hakkında yaptığı konuşmasında “Toplumcu, muhalif ve komünist kimliğini hakkıyla sonuna kadar yaşamış bir insandır” diye konuştu.  Alper Taş ise, “Bir Gün Tek Başına kitabından da hatırlayacağımız gibi Türkali, hiçbirimizin bir gün tek başına kalmamasını örgütledi” dedi. (HABER MERKEZİ)