Dany... John Snow... Sansa... Kim kazanacak?

George R. R. Martin'in kitaplarından uyarlanan dizinin kazananı kim olacak? İzleyiciler çeşitli senaryolar üretiyor.

Google Haberlere Abone ol

Bu yazıda Game of Thrones'ta olanlarla ilgili bilgi veren içerik bulunmaktadır.

DUVAR - Game of Thrones dizisine başladığından bu yana hakim olan konu, hayal ürünü Westeros kıtasına kimin hükmedeceğini belirlemek için yapılan entrikalar ve savaşlardı. Pazartesi gecesi sabaha karşı dizinin son sahnesinin ardından Demir Taht'a oturarak Westeros kıtasına kimin hükmedeceği öğrenilecek.

Dizinin hayranları, sosyal medyada hayal güçlerini zorlayarak dizide neler olabileceğine dair çeşitli senaryolar üretiyorlar.

İşte Taht Oyunları'nda neler olabileceğine dair çeşitli senaryolar:

'DAENERYS KAZANACAK'

'Çanlar' adıyla yayımlanan beşinci bölümde öfke nöbetlerinin sonrasında Deli Kraliçe olarak bilinen Daenerys Targaryen. Dany kendisine soğuk davranan ve sonradan yeğeni olduğunu öğrendiği sevgilisi John Snow karşısında popülerlik yarışmasını kaybettiğini anladığında, eğer sevilmiyorsa ondan korkulması gerektiğine karar verdi.

Dany ve hayatta kalan son ejderhası Drogon, Kralın Şehri'nin teslim oluşunu duyuran çan seslerine aldırmayarak öfkeyle kuşatma altındaki şehri yerle bir ederek halkın büyük bir kısmını öldürdü. Bazıları Kralın Şehri'ndeki bazı insanların ve Cersei'nin bunu hak ettiğini söylerken bazılarıysa Dany'nin yaptıklarını sorguluyor. Dany'nin babası 'Deli Kral' lakaplı 2. Aerys Targaryen de kendi şehri ve halkını yok etmeye çalışırken "Hepsini yakın!" şeklinde bağırarak öldürmüştü.

Dany, rakibi Jon Snow tarafından bile kraliçe olarak tanınırken; internete sızan bilgilere bakılırsa ejderhasının sırtında doğuya, Dar Deniz'e doğru giderken ölebilir.

'JON SNOW OLABİLİR Mİ?'

Jon Snow'un gerçek adının aslında Aegon Targaryen olduğunı ve Demir Taht'ın gerçek varisi olduğu öğrenilse de Snow beşinci bölümde Dany'nin şehri yerle bir etmesini izlerken sersemlemiş görünüyordu.

'BELKİ SANSA STARK'

Sansa Stark, son sezonlarda sağduyusunu ve diplomatik kabiliyetlerini göstererek düşmanlarına karşı harekete geçmekten korkmadığını da gösterdi. Winterfell Lady'si olarak tanınan Sansa için Demir Taht iddiası zayıf görülüyor. İzleyicilere göre Sansa kuzeydeki yaşamına devam ederek demir tahta kim oturursa, ondan gelecek yetkilileri karşılayacak.

'TYRION?'

Dany'nin Eli olarak görülen Tyrion sekiz sezon içerisinde zamanını şarap içerek harcayan birinden, saygı duyulan bir devlet adamına dönüştü. Bu ilerleme ile Tyrion'un tahta oturması çok uzak bir seçenek değil, özellikle de eski eşi Sansa ile güçlerini birleştirirlerse.

'BELKİ DE ARYA?'

Gece Kralı'nı öldürmesi ve tüm insanlığı kurtaran Arya da Demir Taht'a oturabileceği düşünülen karakterlerden. Sadece Arya, "Ben bir lady değilim" diyor ve kraliçe olmayı düşünmüyor.

'BRONN OLAMAZ'

Nehirova'dan Yüksekbahçe'ye kadar çıkan Bronn, zırhında bir çizik bile olmadan çok iyi savunulan bir kaleye girip, çıkabileceğini kanıtladı. Ama izleyiciler bir ejderhanın bir arbaleti yeneceğini düşünerek Bronn'un Demir Taht'a oturabileceğini düşünmüyor.

'YA BRAN OLURSA?'

Olan biten her şeyi gören, üç gözlü kuzgun, Westeros hakkında bilinebilecek geçmişi, bugünü ve hatta geleceği bilen Bran da düşünülen karakterler arasında. Bran kendisini Demir Taht'ta otururken ve bir halkı yönetirken görmüştü.  (Kaynak)