'Vee Perde' oyunu Ankara'da

12 yıl aradan sonra 'Vee Perde' adlı oyunla yeniden tiyatro sahnesine dönen Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey, oyunun Türkiye turnesi kapsamında Ankara'daki izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Televizyonda en uzun süre yayınlanan komedi dizisi Yasemince’de birlikte rol alan oyuncular Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey, 12 yıl aradan sonra "Vee Perde" oyunuyla tiyatroseverlerle buluştu.

Neil Simon'un “The Sunshine Boys” hikâyesinden yola çıkan ve iki komedyenin hayatını anlatan oyun, Türkiye turnesi kapsamında 14 Nisan Pazar günü Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, 15 Nisan Pazartesi günü Şinasi Sahnesi'nde Ankaralıların karşısına çıkacak.

YASEMİN YALÇIN: TURNENİN ARDINDAN YENİ PROJELERE BAŞLAYACAĞIZ

İki eski komedyen olan Cahide ile Adnan’ın hikâyesini anlatan oyun, bir zamanlar şöhreti doruklarda yaşamış iki sanatçının 22 yıl sonra gelen bir televizyon programı teklifinin ardından yaşadıklarını konu alıyor.

Bakırköylülere yıllarca Sinema 74 adıyla sinema salonu olarak hizmet veren salonu, “Sahne 74 - Yasemin Yalçın Sahnesi” adıyla açan, 1 Şubat'ta da 'Vee Perde' oyunuyla tiyatro izleyicisinin karşısına çıkan oyuncu çift, bu oyunu gelecek sezonda da sahnelemeyi planlıyor.

'Vee Perde' oyununu izleyen seyircilerin salondan çok mutlu ayrıldıklarını söyleyen Yasemin Yalçın, Sahne 74'e dair planlarına ilişkin şunları ifade etti, "Turnenin ardından çok değerli yazarlarla yeni projeler için çalışmaya başlayacağız. Sahnemizde gençlere yer vereceğiz. Suat Özturna hocamızın öncülüğünde bir tiyatro okulu kurmayı planlıyoruz. Bunun çalışmalarına başladık. Yani turnelerimiz bitince işlere gömüleceğiz."

'TİYATRO BİZİM İÇİN BABA OCAĞI'

Tiyatro sahnesine dönmeyi, “Baba ocağına dönmüş gibi hissediyorum" sözleriyle anlatan İlyas İlbey de "Tiyatro bizim esas işimiz, oradan nefes alıp besleniyoruz. Vee Perde oyununun Türkiye turnesinin ardından İstanbul'a dönüp yeni sezona hazırlanacağız. Yenilediğimiz ‘Sahne 74’, farklı tiyatro gruplarının yanı sıra konserlere ve çeşitli kültürel aktivitelere de ev sahipliği yapacak”dedi.

'Vee Perde' oyunun Ankara'nın ardından konuk olacağı iller ve tarihleri şöyle:

16 -17 Nisan 2019 Antalya

18 Nisan 2019 Manavgat

19 Nisan 2019 Denizli

28 Nisan 2019 Karabük

29 Nisan 2019 Zonguldak

30 Nisan 2019 Ereğli (DUVAR)