İstanbul Havalimanı'na müze: Belki akıllarını çeleriz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı'na açılacak müzeyle ilgili konuştu: Belki turistlerin akıllarını çeleriz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'ni ziyaret etti. Ersoy, ziyareti sırasında İstanbul Havalimanı'nda açılacak müzeyle ilgili bilgi vererek, "Üzerinde çalışıyoruz. Bütün Anadolu'yu anlatan bir müze olsun istiyoruz. Hem İGA'nın ekipleri hem bizim ekiplerimiz birkaç toplantı daha yapacaklar. Çok kısa sürede hayata geçireceğiz. Orada Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacak" dedi.

'TANITIM AÇISINDAN İYİ BİR FIRSAT'

İstanbul Havalimanı'ndaki müzeyle amaçlarının tanıtım olduğunu vurgulayan Ersoy, "Türkiye'ye giriş yapan her üç turistten bir tanesi İstanbul Havalimanı'ndan giriş yapıyor. Daha da ilginç olanı bir o kadar sayıda turist İstanbul'a kadar geliyor. Transitten başka bir ülkeye geçiyor. İşte o İstanbul'a kadar getirmeyi başarıp transitten kaybettiğimiz yolcuları bu müzeyi de kullanarak, başka tanıtım materyalleri de kullanarak ülkeyi tanıtmak istiyoruz. Belki akıllarını çeleriz. Bir sonraki tatil programlarında Türkiye'yi de alırlar diye düşünüyoruz. Mutlaka başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Tanıtım açısından iyi bir fırsat. İGA'dan tarafımıza böyle bir öneri geldiği zaman biz de memnuniyetle kabul ettik" ifadelerini kullandı. (AA)