Kara Kabare'de nakit para armağan olarak görülüyor

Kara Kabare, her salı İstanbul Beyoğlu’ndaki Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkıyor. Topluluk bilet satmıyor. Oyunları karakabare.com adresinde yayınlanan ihtiyaç listesinden birini alarak izliyorsunuz. İhtiyaç listesinde ikinci el kitap, bir saat dans dersi ya da başka bir oyuna bilet gibi armağanlar var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de ilk kez armağan ekonomisiyle tiyatro yapan ödüllü tiyatro topluluğu Kara Kabare, her salı İstanbul Beyoğlu’ndaki Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkıyor. Topluluk, oyunları için bilet satmıyor. İzleyiciler, bilet yerine karakabare.com adresinde yayınlanan armağan listesinden dilediklerini seçerek oyuna rezervasyon yaptırabiliyorlar.

Topluluğun 5 Mart Salı günü saat 20.30’da başlayacak oyununun adı “ZBAM!”... Şarkı sözlerinden en küçük repliğe kadar tamamen yaşanmış olaylardan oluşan oyun, uyuşturucu kullanıp bırakabilenlerin, kötü mahallelerden sağ çıkabilenlerin, tecavüze uğrayıp da bunu dönüştürebilenlerin, tüm varsayımları geçersiz kılıp delirmeye karar verenlerin umudunu anlatıyor.

Şirvan Akan’ın yazıp yönettiği “ZBAM!”da, Defne Koldaş, Furkan Ak, Nihan Şentürk, Selami Üstübi ve Tuba Karabey rol alıyor. Oyunun besteleri Cosmic Wings grubundan Baki Turanlı’ya, müzik prodüksiyonu ise Kinesis grubundan Aykut Özen’e ait.

İSTEYENLER, OYUNU İZLEDİKTEN SONRA BİLET ALABİLİYOR

Biletix gibi internet üzerinden her haftaki oyununa yer ayıran topluluğun oyunlarını izlemek isteyenler, karakabare.com adresinde yayınlanan armağan listesinden dilediklerini seçerek oyuna rezervasyon yapabiliyorlar. Nakit para da bir armağan olarak görülüyor ve oyun sahnelendikten sonra izleyiciler ne kadar vermek istiyorsa o kadar para veriyor. İzleyici eğer para vermek istemiyorsa tiyatro sahnesinin ihtiyaçlardan birisini karşılayabiliyor. İhtiyaç listesinde kâğıt havlu, büyük sıvı sabun, çöp poşeti, filtre kahve, 200 gram fındık, badem, kuru kayısı, bir saatlik dans dersi veya şan dersi gibi armağanların yanı sıra başka bir tiyatro oyununa bilet de var.

“Sorunu parada değil paranın ihtiyaç karşılamak için tek strateji olarak kullanılmasında gördüklerini” söyleyen Kara Kabare, “Neye ihtiyacımız var?” diye soruyor ve bunu şöyle yanıtlıyor, “Paraya hepimizin ihtiyacı var ama gerçekte, paranın alacağı şeye ihtiyacımız var”.

Kara Kabare, 2012'de Şirvan Akan'ın yazdığı, Selin Zafertepe'nin yönettiği "Meymenetsiz Musibet" adlı oyunla perdesini açmıştı. Bu oyununun sahnelendiği süreçte tiyatronun "üretim/tüketim" biçimi üzerine kafa yorarak, mevcut biletli sistemi eleştirmiş. "Sumbara"isimli oyunlarını "zaman ödemesi" yoluyla seyirciyle buluşturmuştu. (HABER MERKEZİ)

.