1908 tarihli Osmanlı İskelet Saati 100 bin liraya satıldı

100 yıllık saat müzayedede satıldı. Saati Ahmet Tevkif Efendi tasarlamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alif Art tarafından düzenlenen "Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri" müzayedesinde çeşitli dönemlere ait 300'ün üzerinde eser satışa sunuldu.

Alif Art'ın Nişantaşı'ndaki merkezinde gerçekleştirilen müzayedede, önde gelen modern ve çağdaş Türk sanatçılarına ait resimlerin yanı sıra, ağırlıklı olarak Osmanlı-Türk hat sanatından önemli hattatlarının yapıtları, el yazma Kur'an-ı Kerim, beratlar, özgün oryantalist eserler, Osmanlı döneminden kalma gümüş, cam, seramik ve porselenler, silahlar, tespih ve mobilyalar gibi farklı sanat dallarının örnekleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Yaklaşık 3 saat süren müzayedede, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü'nde öğrenim gören ve hâlen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görev yapan ressam Ergin İnan'ın "İyisi mi sus, dilsiz- dudaksız, kendisi söylesin" imzalı eseri satışı yapılan en pahalı eserlerden biri oldu.

.

Satışa sunulan Ahmet Tevfik Efendi'nin tasarladığı, çalışır vaziyetteki, 1908 tarihli Osmanlı İskelet Saati, 100 bin 800 liraya alıcı buldu. 19'uncu yüzyıl sonu Karaköy'de saat ve mücevherat dükkanı açan, aynı zamanda Dolmabahçe ile Topkapı Sarayı'nda eserleri bulunan Louis Talibart'ın atölyesinde baş kalfa olarak çalışan Ahmet Tevfik Efendi'nin iskelet şeklinde yaptığı saat, maun ağacından yapılmış 4 tarafı camlı ve kapaklı orijinal mahfazası içinde sergileniyor. (AA)