Alevi sanatçılar kızgın: Kılıçdaroğlu umudumuzu kırmaya çalışıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif'in Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Erzurumlu Emrah ve Neşet Ertaş gibi sanatçılardan farksız olduğunu söylemesine Alevi sanatçılar tepkili... Pınar Aydınlar, Hüseyin Turan, Özcan Çağlar ve Erdal Erzincan, "Tarihsel değerlerimiz hiçbir oy politikasına alet edilmemeli. Siyasiler bu değerlerimize karşı daha dikkatli olmalı" diyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, mecliste düzenlendiği grup toplantısında, yakın zamanda hayatını kaybeden Ozan Arif için kullandığı ifadelere Alevi sanatçılar tepki gösterdi.

Konuşmasında, Ozan Arif’in “Ülkücü” isimli şiirini de okuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Aşıklar vardır. Ozanlar ve aşıklar halkın sesini sazlarıyla dile getirirler. Onların özelliklerinden birisi zulme karşı baş eğmezler. En büyük silahları sazlarıdır ve sözleridir. Bütün mücadeleyi bunun üzerine yaparlar. Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi sözleriyle sazlarıyla dile getirirler. Böyle bir ozan hayatını kaybetti. Ozan Arif’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi. Ölmeden önce dostlarına bir mektup yayınladı. O mektubun bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Hakkı bırakıp güya devletten yana, hatta hakiki devletten yana tavır koyduğunu sanan Hızır Paşalar yaşamıyor. Lakin Pir Sultan yazdıklarıyla söyledikleriyle bugün hâlâ yaşıyor, bunu akıllarından çıkarmasınlar. Bütün gönüldaşlarıma selam olsun diyor Ozan Arif. Biz de Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ozan Arif adıyla tanınan Arif Şirin, Alevileri hedef alan Maraş-Çorum katliamlarını gerçekleştirenler ve Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı öven şarkılarıyla tanınıyor. Alevi derneklerinin açıklamalarının ardından bir tepki de Alevi sanatçılardan geldi. Sanatçı Pınar Aydınlar, "Tarihsel değerlerimiz hiçbir oy politikasına alet edilmemeli. Siyasiler bu değerlerimize karşı daha dikkatli olmalı" dedi.

Hüseyin Turan

'İSMİ 'OZAN' AMA KENDİSİ OZAN DEĞİL'

Hüseyin Turan, Kılıçdaroğlu'nun bakış açısının rahatsızlık verici olduğunu belirterek, "Muhalefetin bu durumuna alıştık, şaşırmıyoruz. Kılıçdaroğlu bir kez daha umudumuzu kırmaya çalışıyor. Neşet Ertaş ve Pir Sultan Abdal ile Ozan Arif aynı yere konamaz. Bir yerde faşizm var, diğer yerde halk! Ozan halkının yanında durur. Bunu görmek isteyen Pir Sultan Abdal'a, Aşık Mahsuni Şerif'e baksın. Bu ozanlar bedeller ödediler" ifadelerinde bulundu. Turan açıklamalarını, "İsmi 'Ozan Arif' ama kendisi ozan değil" diyerek bitirdi.

Pınar Aydınlar

'SİYASİLER DEĞERLERİMİZ KARŞISINDA DAHA DİKKATLİ OLMALI'

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları bir gaf değil, anlayış meselesi" vurgusunda bulunan Pınar Aydınlar ise, "Halk için en büyük bedelleri ödeyen ozanların adını, Hrant Dink'in katillerine methiyeler düzen bir insanla bir araya getirmesini kabul etmiyoruz. Kılıçdaroğlu çok büyük bir yanlış yaptı. Sadece Aleviler değil, bu topraklardaki eşit haklar mücadelesi yürüten tüm kesimlerden özür dilenmeli. Tarihsel değerlerimiz hiçbir oy politikasına alet edilmemeli. Siyasiler bu değerlerimiz karşısında daha dikkatli olmalı" diye konuştu.

Erdal Erzincan

'YANINDA GERÇEK OZANLAR DURMAZ'

Erdal Erzincan, ise Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Bir yanında 'Bozanlar' varken diğer yanında 'gerçek ozanlar' durmaz" dedi.

Özcan Çağlar

'SANATÇI TOPLUMU YAŞATMALI'

Muğla'nın mahalli sanatçısı Özcan Çağlar, "Ozan Arif bir zümrenin, Neşet Ertaş ise toplumun sanatçısıydı. Sanatçı toplumu yaşatmalı, öldürmemeli" dedi.

Alevilerden Kılıçdaroğlu'na Ozan Arif tepkisi!Alevilerden Kılıçdaroğlu'na Ozan Arif tepkisi!