Onur Akın: Hakan biraz da küskün gitti

Sanatçı Hakan Yeşilyurt'u dostları anlattı. Onur Akın "Hakan biraz da küskün gitti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden sanatçı Hakan Yeşilyurt önceki gün Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Adalılar Grubu ile müzik hayatına başlayan ve kısa zamanda müzik dünyasında önemli bir yer edinen Hakan Yeşilyurt'u, BirGün'den Burak Abatay sanatçı dostları Onur Akın, Seyfi Yerlikaya ve Serkan Boranson'a sordu. Onur Akın'ın "...Dayanışma kültürünü de sorgulamak lazım. Sanatçılar gelsin 1 kuruş vermeden geri gönder olmaz, dayanışma sanatını da yaşatmalı. Hakan biraz da küskün gitti. Biraz kendimizi sorgulayalım. Sanatçıların nasıl yaşadığını, ne yediğini, içtiğini düşünmemiz lazım" ifadeleriyle anlattığı Yeşilyurt'un aramızdan ayrılışına dair paylaşılanlar şöyle:

'YAŞARKEN SAHİP ÇIKILSAYDI BU KADAR ERKEN GİTMEYECEKTİ'

Onur Akın: Gerçekten dünyaya gelmiş en temiz kalpli, en insan, en dost, en kardeş bir canımızı kaybettik. Kimsenin kalbini kırmadı. Hiç kimsenin kalbini incitmedi, kimseye kötü söz söylemedi. Çocuk yüreğiyle geldi geçti Hakan Yeşilyurt. Çok üzüldüm. Son görevimizi de yaptık dün. Dostlarla sevenlerle şarkılarla türkülerle son görevimizi yaptık. Onu çok özleyeceğiz. Işıklar içinde uyusun. Hakan vefasızlıktan, yalnızlıktan, sahipsizlikten öldü. Yakinen biliyoruz. Yaşarken sahip çıkılsaydı bu kadar erken gitmeyecekti. Biraz da küskün gitti. Bu kadar vefasızlıkla nereye kadar insanlar sanat yapacaklar. Yeniden insanlar gelmiyor diyoruz. Büyük bir yalnızlık içerisinde insanlar. Dayanışma kültürünü de sorgulamak lazım. Sanatçılar gelsin 1 kuruş vermeden geri gönder olmaz, dayanışma sanatını da yaşatmalı. Hakan biraz da küskün gitti. Biraz kendimizi sorgulayalım. Sanatçıların nasıl yaşadığını, ne yediğini, içtiğini düşünmemiz lazım.

Serkan Boran: İyi bir Fenerbahçeliydi. Ben de iyi Beşiktaşlıyım. Her konuşmamızda muhakkak tatlı tatlı tartışırdık. Güzel yürekli, sevgi dolu bir ağabeyimdi. Yattığı yer onu incitmesin. Onu çok seviyoruz ve çok özleyeceğiz.

Hakan Yeşilyurt'un ardından: Genç iken ölene ölüm zor iştir!Hakan Yeşilyurt'un ardından: Genç iken ölene ölüm zor iştir!

'SON ALBÜM İÇİN ÇOK HEYECANLIYDI'

Seyfi Yerlikaya: Her şeyden önce Hakan’ın ani ölümü şok etkisi yarattı. Hala inanamıyoruz. Benim Hakan’la olan dostluğum 18 yıl öncesine dayanır. Aynı zamanda Hakan’ın yaptığı albümlerin prodüktörlüğünü yaptım. Onun Ateş Hırsızı albümü ile beraber birlikte çalışmaya başladık. Hakan çok pozitif bir insan. Girdiği ortama ve arkadaş çevresine pozitif bir enerji verirdi. 1,5 ay önce yeni bir albüm çıkardık. Uzun bir süre Ankara’da yaşadı ve sonra İstanbul’a geçti. Sonrasında Antalya’ya geçti. Telefonla diyalogumuz devamlı sürerdi. En son tekrar bir albüm yapmak istedi. Bu konuda beni aradı. Albüm çalışmasına başlamıştık. Hakan’a bir albüm hazırladık. Son zamanlarından bahsetmek gerekirse, bu albümü için çok heyecanlıydı. O kadar sık telefon trafiği yaşıyorduk ki, “Hakan dedim, ilk defa albüm yapan insanı anlarım. Heyecanı vardır. Bunu anlarım da biz seninle 5-6 albüm çalıştık. Bunun yolunu yordamını biliyorsun. Profesyonel bir müzisyensin. Beni çok şaşırtıyorsun, sanki ilk albümünü yapan birisi imajı çiziyorsun” dedim. Biz de bu albümü 1,5-2 ay önce çıkardık. Çok mutlu ve sevinçliydi. Bu da onu çok mutlu ediyordu. "İlk önce albümü yayımlayalım, insanların ilgisine göre klip çekeriz" dedim. Biraz yorgun görünüyordu son zamanlarda. "Bir sıkıntın var mı?" diye de sormuştum. Hakan benim ağabeyimdir. Arkadaşımdır. Neşeli günlerimiz, ilişkilerimiz vardı. Her ölüm erkendir ama Hakan’ın çok erken oldu. Tam bir halk sanatçısıydı, mütevazı bir kişilik ve hayatı şakaya alan bir adamdı.

(KAYNAK)