Hakan Yeşilyurt'un ardından: Genç iken ölene ölüm zor iştir!

Sanatçı Hakan Yeşilyurt dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sanatçılar bu kaybın ardından duygularını sosyal medyada paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Hakan Yeşilyurt dün akşam kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yakınları Yeşilyurt’un cenazesinin 11 Şubat Pazartesi günü 13.00’da Antalya Kızılarık Cemevi’nden kaldırılacağını duyurdu. 46 yaşındaki sanatçının hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada sanatçı dostları Yeşilyurt ile ilgili duygularını paylaştılar.

Grup Yorum, resmi Twitter hesabından Yeşilyurt ile ilgili "Sanatçı dostumuz, arkadaşımız Hakan Yeşilyurt'u geçirdiği kalp krizi sonrası kaybettik. Dostları kaybetmek her zaman çok zor olmuştur çünkü geçmişte paylaşılan değerli zamanlar vardır. Hepimizin başı sağolsun. Cenazesi yarın Antalya Kızılarık Cemevinden saat 16.00'da kalkacaktır" paylaşımını yaptı

Müzik grubu Adalılar, "Değerli abimiz ve Adalılar'ın emekçisi #HakanYeşilyurt 'u kaybettik. Türküleriyle milyonların öfkesini haykıran değerli dostumuzu unutmayacak, bize miras bıraktığı bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz" paylaşımı yaptı.

Sabahat Akkiraz, “Genç iken ölene ölüm zor iştir' sanatçı kardeşimiz Hakan Yeşilyurt hakka yürüdü. Işık’lar içinde uyusun kardeşimiz. Çok erken oldu" paylaşımında bulundu.

Ferhat Tunç, "Nasıl olur, sevgili Hakan Yeşilyurt.... İki gözüm benim, sevgili kardeşim çok gençsin daha. Böyle apansız çekip gitmek sana yakışır mı? Çok yazık oldu çok... " paylaşımında bulundu.

Onur Akın, "Hakan Yeşilyurt Yaktın ciğerimi çocuk, aşk olsun" paylaşımını yaptı.

İnsan Hakları Derneği, "İHD üyesi insan hakları savunucusu Sanatçı Hakan Yeşilyurt’un vefatı nedeni ile ailesine, sevenlerine ve insan hakları camiasına başsağlığı diliyoruz. Seni hiç unutmayacağız" paylaşımında bulundu.

Yılmaz Odabaşı, "Yanıldım ve yoruldum vuslatların izinde/ Beyhude kederlerde sözüm kalacak/ Bu dünyadan gidilir gidilmesine de/ GÜNLERİN YAKASINDA ELİM KALACAK..." paylaşımını yaptı.

Eğitim Sen, "Eftelya, Sen Aşksın, Çökertme, Bize Kalan gibi albümlerin sahibi sanatçı Hakan Yeşilyurt, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yıldızlar yoldaşın olsun, sevdanın, emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, devrim türkülerinin gür sesi" paylaşımında bulundu.

Sanatçı Sami Alak,  yaptığı paylaşımda "Seyduna Türküleri, Salkım Söğüt, Yorum... nerde müzik adına güzel bir iş varsa hep içinde olan ıyi insan; Hakan Yeşilyurt da göçünü toplayıp gitmiş bu dünyadan... uğurlar olsun" dedi.

Murat Meriç, Twitter hesabından "Ne desem az... “Erken ölüm” dediğimiz tam da bu. Sessizlerin sesi, güçsüzlerin nefesiydi. “Eftelya” ile hayatımıza girdi, söyledikleriyle orada kaldı; bize ve davasına hiçbir zaman ihanet etmedi. Adalılar’dan Grup Yorum’a etki alanı büyük. Çok üzgünüm" dedi.

Barış Atay, "Çok erken oldu, çok... Hoşçakal abi #HakanYesilyurt" paylaşımını yaptı.