Sanatçı Hakan Yeşilyurt yaşamını yitirdi
Hakan Yeşilyurt, vefat etti. Yeşilyurt sanat hayatına 1996 yılında Adalılar grubuyla başlayıp ardından solo albümlerle devam etmişti.
09 Şub 2019 (Son Güncelleme 23:12)
DUVAR – Sanatçı Hakan Yeşilyurt kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yeşilyurt’un cenazesi 11 Şubat Pazartesi günü 13.00’da Antalya Kızılarık Cemevi’nden kalkacak. Yeşilyurt, Adalılar grubunun kuruluşunda da yer almıştı.
Eftelya, Sen Aşksın, Çökertme, Bize Kalan gibi albümlerin sahibi sanatçı Hakan Yeşilyurt, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yeşilyurt’un vefat haberini kuruluşu esnasında büyük emekler verdiği Önder Babat Kültür Merkezi, “Çok değerli dostumuz, arkadaşımız Hakan Yeşilyurt’u kalp krizi sonucu kaybettik. Bu erken ve ani kayıp bizlere büyük bir acı yaşattı. Acılı ailesine, dostlarına ve yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz” diyerek duyurdu.
46 yaşındaki sanatçı, sanat hayatına 1996 yılında Adalılar grubuyla başlayıp ardından solo albümlerle devam etmişti. (HABER MERKEZİ)
KÜLTÜR-SANAT
[9s 19d] AİHM 21 Şubat 2019 tarihinde, Hükümet savunmasında konu bakımından yapılan itirazı dikkate alarak, başvurunun konu bakımından mahkemenin yetkisine girmediği gerekçesiyle Hasankeyf SİT alanına ilişkin başvuruyu kabul edilemez buldu.
[9s 44d] Ezhel'e 'uyuşturucuyu özendirmek' suçlamasıyla açılan ikinci davada da karar aynı: Beraat!
[15s 48d] Yener Çevik Dorock XL Beşiktaş'ta. Konser 24 Şubat'ta saat 22:30'da gerçekleşecek.
[15s 48d] Can Bonomo, If Performance Hall Eskişehir sahnesinde. Konser 28 Şubat Perşembe günü.
[15s 57d] Dünya Anıtlar Fonu, Irak Kürdistan’ında bulunan Erbil Kalesi’nde iki ayrı restorasyon çalışmasının bu yıl başlayacağını duyurdu. İlk projede kalenin hamamı restore edilecek. İkinci proje kapsamında kaledeki bir ev çocuklar için kültür merkezi haline getirilecek.
[16s 2d] Sivil Alan Araştırmaları Derneği ve Şiddetsizlik Merkezi'nin ortak projesi olan "Alan(A)çık"ın ilk atölyesi önceki gün Kadıköy'de bulunan kargArt'ta gerçekleşti. Atölyenin en temelde 'bizi otosansüre sürükleyen şeylerle yüzleşmek ve onları değiştirmek, en azından 'biz bize'yken sıkıntıları paylaşabilmek' için bir küçük alanımız olmasını umarak, başladık gönderilen 'rahatsızlık' temalı fotoğrafları incelemeye...
[16s 3d] Gılgamış’ın yalnızca birkaç farklı versiyonu yok, aynı zamanda her versiyon birçok farklı parçadan oluşuyor. Hikâyeyi baştan sona aktaran derleme bir el yazması mevcut değil. Aksine, Gılgamış, bin yıl boyunca dağılmış olan yüzlerce kil tabletten yeniden ve yeniden yaratıldı. Hikâye bize, filologlar (dilbilimciler) tarafından kabaca tutarlı bir anlatı oluşturmak için bir araya getirilmiş (ve metnin yaklaşık beşte dördünü içeren) tablet parçaları aracılığıyla ulaşıyor.
[1g 5s 9d] Kemal Kılıçdaroğlu, Ozan Arif’i bu memleketin değeri sayıyor ve yaşadıkları süre boyunca haklının, iyinin, doğrunun yanında olan, dillerinden “barış”ı düşürmeyen insanlarla yan yana koyuyor. Bu yanılgıya düşen başka “solcu”lar da var. Yanılıyorlar. Onca laf ettim, bunu ayıp bulanlar olacak çünkü eskiler, “ölünün arkasından kötü konuşulmaz” derler. Hiçbir şey yapmamışsa konuşulmayabilir, evet ama bir insan ölülerimize saygı göstermemişse ona saygı göstermemiz beklenemez.
[1g 10s 37d] CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif'in Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Erzurumlu Emrah ve Neşet Ertaş gibi sanatçılardan farksız olduğunu söylemesine Alevi sanatçılar tepkili... Pınar Aydınlar, Hüseyin Turan, Özcan Çağlar ve Erdal Erzincan, "Tarihsel değerlerimiz hiçbir oy politikasına alet edilmemeli. Siyasiler bu değerlerimize karşı daha dikkatli olmalı" diyor...
[1g 12s 46d] Dünya Anıtlar Fonu, Ayasofya için çağrıda bulundu: Restorasyon ihtiyacı var.
[1g 16s 9d] Manowar, İstanbullu dinleyicileriyle buluşuyor. Konser 20 Temmuz'da gerçekleşecek.
[2g 11s 22d] Mali İmparatorluğu’nun hükümdarı Mansa Musa, 14. yüzyılda Mali’nin tüm altınlarını elinde bulunduruyordu. Mali altınları zamanın en saf ve en çok aranılan altınlarıydı.