George Orwell'e 70 yıl gecikmeli özür

British Council, 70 yıl önce George Orwell'ın bir eserini reddettikleri için bir özür metni yayınladı. 70 yıl önce reddedilen Orwell'in İngiliz Aşçılığı adlı eseri o dönem ülke genelinde yaşanan gıda kıtlığını konu alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Krallık'ın uluslararası eğitim ve kültürel çalışmalarından sorumlu organizasyonu The British Council, İngiliz edebiyatının önemli yazarlarından George Orwell'in 70 yıl önce kendilerine sunduğu bir eseri kabul etmedikleri için resmi özür yayınladı.

İngiliz Aşçılığı adlı eser o dönem ülke genelinde yaşanan gıda kıtlığını uluslararası çapta dünya kamuoyuna zayıflık göstergesi olarak algılatabileceği gerekçesi ile reddedilmişti.

Eserde Orwell, İngiliz diyetinin oldukça basit ve barbarca olduğunu yazmıştı. Yazar ayrıca İngiliz kahvesi için 'berbat', çayı içinse 'herkesin nasıl olması gerektiğine dair fikri olan bir içecek' ifadelerini kullanmıştı. Orwell eserde, İngiliz mutfağının, İngiliz kültürüne dair dünyada konuşulan şeyler listesinde en alt sıralarda yer aldığını belirtiyor.

Tamamı British Council yayınları aracılığı ile basılan eser eleştirmenlerce 'muhteşem' olarak nitelendiriliyor. (Kaynak: euronews)

Etiketler George Orwell