Yeşilçay'ın 'Güzel Cin' filmi İran'da gösterime giriyor

İran Kültür Bakanı'nın kadrosunda yer almasını istemediği Nurgül Yeşilçay'ın filmi tamamlandı. İran-Türk ortak yapımı 'Güzel Cin' filmi önümüzdeki hafta İran'da vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nurgül Yeşilçay'ın başrolünde yer aldığı İranlı yönetmen Bayram Fazlı’nın çektiği 'Güzel Cin' filmi tamamlandı. İran Kültür Bakanlığı tarafından istenmeyen oyuncu ilan edilen Nurgül Yeşilçay'ın filmi bütün engelleri aşarak gösterime hazır hale geldi.

Önümüzdeki günlerde önce İran'da gösterime girecek olan filmde Yeşilçay, talihsiz bir olay yaşayıp, girdiği psikolojik şoktan konuşma yeteneğini kaybetmiş 'Dilaram' adlı karakteri canlandırdı.

NE OLMUŞTU?

İran Kültür Bakanı Abbas Salihi, bir yıl önce filmin yapımcısı Mehrdad Farid ve yönetmeni Bayram Fazlı'ya Yeşilçay'ın kadrodan çıkarılmasını istediğini söylemişti. Farid ise "Filmden Yeşilçay'ı çıkarmamız istendi. Oyuncu kadrosunda veya çekimlerde herhangi bir değişiklik yapmak imkansız. Senaryoyu İran Sinema Örgütü'ne sunup filmin üretim lisansı için başvurduğumuzda Türk oyuncunun projede yer alacağı açık bir şekilde belirtilmişti" şeklinde açıklama yaparak İran-Türk ortak yapımı 'Güzel Cin'in kadrosundan Yeşilçay'ı çıkarmayacağını aktarmıştı. (Kaynak: Habertürk)