Serçin Altınöz Bağcı'dan 'Zinhime Bakarken'

Serçin Altınöz Bağcı'nın "Zinhime Bakarken" adlı fotoğraf sergisi No238’de açıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Serçin Altınöz Bağcı’nın "Zihnime Bakarken" isimli sergisi No238 Sergi Salonu’nda İzmirlilerle buluştu. Toplam 22 fotoğrafın yer alacağı sergi 2 Ocak 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Bağcı, sergiye dair merak edilenlerle birlikte kişisel fotoğraf yolculuğu hakkında deneyimlerini de izleyicilerle paylaştı.

No238’de ilk kişisel sergisini açan sanatçının sergiye dair yazdığı metin şu şekilde:

"Geçmiş, şimdi, gelecek... Ve aralarındaki boşluklar... Boşluklar etrafında hareket eden duygular ve düşünceler... Zihninde bir yerlerdesin... İmgeleri somutlaştırırken hayatında, çözmekte olduğun kendinsin... Belki yitirdiğin zamanları yakalarken belki de geleceğe yürümekten başka çaren kalmadığı anda bulacaksın gölgeni. Zihninde bir yerlerdeyim..."

'KENDİMİZİ ANLAMA ÇABAMIZ HEPİMİZİN ORTAK NOKTASI'

Hayatımızdaki her şeyin zihnimizde birer görüntü olduğunu ifade eden Bağcı, fotoğraf sanatını iç dünyamıza yönelmek ve yönlendirmek için bir araç olarak kullandığını söylüyor:

"Duygularımız, düşüncelerimiz, heyecanlarımız, anılarımız, hayata bakış açımız, deneyimlerimiz hepsi zihnimizde birer görüntüdür. Bu görüntüler ise bilincimizin karanlık odalarında, derinlerinde şekillenir. Fotoğraf benim için dış dünyadan yararlanarak iç dünyamızdaki esas görüntülere ulaşmaktır. Sergi isminin de çıkış noktası burası. Hayatımız boyunca kendimizi anlama çabamız, hepimizin ortak noktası gibi. Dolayısıyla fotoğraf sanatını iç dünyamıza yönelmek ve yönlendirmek için bir araç olarak kullanıyorum diyebilirim. Hayatımın bir döneminde duygularıma yabancılaştığım hissine kapıldım. O süreçte sürekli elimde fotoğraf makinesi taşıdığımı, fotoğraf çekmenin bana iyi geldiğini hatırlıyorum. Sanırım içimde ne olup bittiğini öğrenmek için buna ihtiyacım vardı. Fotoğrafa olan merakımın temelinde yatan nedenle birlikte ruhumdan beslenerek oluşturduğum ürünleri izleyicilerle buluşturmak benim için çok güzel bir his."

'NO238 KENTİN SANAT ÜRETİMİNE KATKI KOYMAYA ÇALIŞIYOR'

Eylül ayındaki açılışından bu yana, Serçin Altınöz Bağcı’nın sergisi ile dördüncü sergiyi gerçekleştirdiklerini aktaran No 238'in kurucularından Sinan Kılıç ise yapılan çalışmaları şöyle özetliyor:

"No238, İzmir’in şehir merkezinde yer alan bağımsız, kâr amacı gütmeyen fotoğraf sanatı odaklı küçük bir mekan ve aynı zamanda görsel kültür üzerine düşünme, üretme, tartışma alanı. No238’de sergiler, gösterimler, paneller, atölye çalışmaları ve konuşmalar düzenleniyor. Yeni bir yer olduğumuz için saydıklarımın tamamı henüz hayata geçmese de bunun için çaba harcıyoruz. No238 düzenlediği etkinliklerle, fotoğraf alanında faaliyet gösteren sanatçılara/izleyici kitlesine fikir, deneyim ve üretim ortamı yaratma çabasını diri tutmaya çalışarak, kentin sanat üretimine katkı koymaya devam edecek." (DUVAR)