Leyla Güven’e Rus sanatçı desteği

Sanatçı Azan Bedran ve Svetlana açlık grevindeki Leyla Güven için şarkı yaptı: Tüm dünya anlasın.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Azad Bedran ve Rus sanatçı Svetlana, Leyla Güven için Moskova’da klip çekti. DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde, 43 gündür açlık grevinde.

D

iyarbakırlı sanatçı Azad Bedran, bir program için gittiği Rusya’da Svetlana ile tanıştı. İki sanatçının tanışması, açlık grevindeki siyasetçi Leyla Güven için bestelenen bir şarkıyı birlikte okumaya vesile oldu. Azad Bedran, Svetlana ile tanışmalarını ve birlikte şarkı okuma sürecini şöyle anlattı:

“Rusya’ya bir program için geldim ve Svetlana ile burda tanıştım. Ülkedeki durumları sorunca sohbet ettik. Kendisine Leyla Güven’den ve açlık grevinde olduğundan söz ettim. Svetlana bir siyasetçinin 40 gündür açlık grevinde olduğuna inanamadı, çok şaşırdı, çok etkilendi. Leyla Güven için birlikte bir şarkı yapmak fikri bu konuşma üzerine gelişti.”

Bu karardan sonra Rusya’da bilinen bir halk ezgisi üzerine yazılan şarkının sözlerini İlyas Yüce yazdı. Moskova’da teknik olanaklardan yoksun bir şekilde iki sanatçı “Leyla” adlı şarkı için klip çekti. Klip çalışması hakkında bilgi verirken, “Cihaz yok, stüdyo yok, hiçbir şey yok ama yarattık klibi” diyen Azad Bedran, şöyle devam etti: “Telefonla aranje, mix, kayıt ve klibi çektik.

Kürtçe şarkının nakarat bölümü İngilizce. Şakının neden iki dilli olduğu konusunda ise Bedran, “Şarkının dili olarak İngilizce ve Kürtçeyi tercih ettik. Çünkü herkesin, tüm dünyanın şarkıyı anlamasını istedik” dedi. (DUVAR)