Viyana Filarmoni Orkestrası barış için çaldı

Viyana Filarmoni Orkestrası, Birinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 100'üncü yılı vesilesiyle barış temalı bir konser verdi. Konser programının dinleyicileri yıkımdan umuda doğru müzikal bir yolculuğa çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Viyana Filarmoni Orkestrası Birinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir konser verdi. Fransa'nın Versay Şatosu'ndaki konserin programını orkestra şefi Franz Welser-Möst hazırladı.

Dinleyicileri yıkımdan umuda doğru müzikal bir yolculuğa çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Franz Welser-Möst Maestro hazırladığı program için, "Başlangıçta hümanizm görüşü ve inancı var, ardından savaşın korku ve dehşeti geliyor. Ve devamında ne yapacağımızı sorguluyoruz" dedi.

Alman orkestra şefi Möst, repertuvara eklediği Gustav Holst tarafından bestelenen orkestra süiti Gezegenler'den Mars parçası hakkında ise, "Bu eserde tehditkar, korkutucu bir şeyler var. Adeta yürüyen büyük bir ordunun ayak seslerini duyduğunuzu düşünüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Konser Amerikalı müzisyen Charles Ives'ın Cevaplanmayan Soru bestesi ile sona erdi. Maestro Möst bu eserin hümanizm görüşünün nereye gittiğini sorguladığını ve insanlığın bu soruya hâlâ cevap bulamadığını sözlerine ekledi. (Kaynak: euronews)