İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor!

Festivalin ilk oyunu bu cumartesi. Açılışı Goldoni’nin Komik Tiyatro’su yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 22'nci kez 17 Kasım’da seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurt dışından 12, Türkiye’den 12 olmak üzere 24 tiyatro, dans ve performans topluluğunun gösterilerinin yanı sıra okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Festivalde açılışı, 17 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.30'da Goldoni’nin Komik Tiyatro’su Uniq Hall'da gerçekleştirecek.

FESTİVALDE YERLİ YAPIMLAR

İstanbul Tiyatro Festivali ilk haftasında 4 yerli yapım seyircilerle buluşacak. Festivalde İngiliz yazar Graham Farrow’un kaleminden çıkan hikâye Yüzleşme, Duru Tiyatro yapımı olarak yönetmen Emre Kınay’ın yorumuyla yer alacak. Çağdaş dans sanatçısı Tuğçe Tuna’nın sahneleyeceği 45’lik ilk kez Abud Efendi Konağı’nda seyircisiyle buluşacakken, Shakespeare’in kahramanı Kral Lear, Haluk Bilginer tarafından canlandırılacak. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), Cüneyt Yalaz ile İlker Yasin Keskin’in yazıp yönettiği Artık Bir Davan Var’da Franz Kafka’nın Bay K karakteri günümüze taşınacak.

Festivalin programına buradan bakabilirsiniz.