Hannover’de Sur sergisi açıldı

Almanya'da Sur'un yıkımı fotoğraflarla sergilendi. Etkinlikler 14 Kasım tarihine kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’nın Hannover şehrinde Sur’un yıkımını konu alan fotoğraf sergisi açıldı. Sergi süresince bilgilendirme toplantıları ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

14 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

29 Ekim’de başlayan “Diyarbakır-Kürt Metropolü-Dünya Mirası ve Çeşitliliğin Yıkımı“ başlıklı etkinlikler, 14 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek. Etkinlik, Hannover’in en büyük ve önemli kilisesi olan Marktkirche Kilisesi’nde düzenleniyor. Fotoğrafları sergilenen Hinrich Schultz, çatışma öncesi ve sonrasında Diyarbakır’ı ve bölgeyi yakından izleyen ve belgeleyen bir fotoğrafçı.

Sergi süresince 29 Ekim, 5 Kasım, 7 Kasım ve 14 Kasım’da Hannover’in farklı merkezlerinde bilgilendirme toplantıları ve söyleşiler gerçekleştirileceği bildirildi. 7 Kasım’da gerçekleştirilecek söyleşide Hinrich Schultze, çatışma sürecindeki tanıklıklarını anlatacak.

Etkinlik, Alman Konfederasyonu Hannover merkezi olan DGB Region Hannover, Marktkirche Hannover ve Freundreskreis Hannover – Diyarbakır (Hannover – Diyarbakır Dostluk Çemberi) tarafından düzenleniyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin tahribatı ile ilgili Hannover’de daha önce de birkaç yerde sergiler düzenlendiği, ancak Hannover’in en büyük ve en önemli kilisesinde gerçekleştirilen bu etkinlikle daha kapsamlı bir etkinliğe dönüştürüldüğü ifade ediliyor. Sur’daki yeni gelişmeler nedeniyle serginin sürekli geliştirilerek değiştirilmesi sergiyi güncel ve önemli kılıyor. (HABER MERKEZİ)